Met de 'Fiets uitleen' in Meierijstad wil ONS welzijn inwoners zelfredzamer maken.
Met de 'Fiets uitleen' in Meierijstad wil ONS welzijn inwoners zelfredzamer maken.

Fiets uitleen maakt kans op 10.000 euro

Algemeen 879 keer gelezen

VEGHEL | ONS welzijn maakt kans op tienduizend euro van het ANWB Fonds om de ‘fiets uitleen’ te realiseren in Noord-Brabant. De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft tienduizend euro per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november.

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken.

Met de ‘Fiets uitleen’ in Meierijstad wil ONS welzijn inwoners zelfredzamer maken, door ze gebruik te laten maken van een fiets met fietscursus. Mensen die in Meierijstad komen wonen, vanuit een ander land, zijn vaak aangewezen op het openbaar vervoer of gaan te voet. Het openbaar vervoer is niet optimaal en de afstanden te voet zijn vaak groot. Als mensen een rijbewijs hebben, is het niet geldig of ze hebben geen auto tot hun beschikking. Maar ook andere inwoners van Veghel die om wat voor reden geen fiets hebben of kunnen aanschaffen, hebben problemen met afstanden en het meedoen in de samenleving.

De leefwereld wordt en blijft erg klein. Er ontstaan problemen met werk, inburgering, naar school of kinderopvang gaan, sport, sociale activiteiten enz. ONS welzijn wil graag deze mensen helpen hun zelfstandigheid te vergroten met een fietscursus voor volwassenen én kinderen en een fietsplan. Met de fiets uitleen kunnen volwassenen en kinderen een fiets lenen voor drie à zes maanden. Tegelijkertijd volgen ze een fietscursus. Na de leenperiode schaffen de mensen zelf een fiets aan in samenwerking met organisaties en bedrijven in Meierijstad. 

Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. De stemperiode loopt tot 24 november. Uit de stemronde komt per provincie een top drie van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top drie de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle twaalf winnaars.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant