Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Willy Caspers en Natasja de Groot zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen.</p>

Willy Caspers en Natasja de Groot zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen.

Toch een alternatief voor de Veghelse Quiz: een corona-editie

  •   keer gelezen

VEGHEL | De organisatie achter de Veghelse Quiz is de grootste teleurstelling te boven. In verband met de Coronamaatregelen is het niet mogelijk om een reguliere versie van de Veghelse Quiz te houden. Het bleef echter kriebelen en dus is er alternatief bedacht. “Op vrijdag 11 december komt er een Corona-editie van de Veghelse Quiz. Het is een gezinseditie voor thuis”, aldus chef-organisatie Natasja de Groot.

Het is een compleet andere quiz dan normaal. Dat kan ook niet anders gezien de huidige Coronamaatregelen. “Je mag niet samenkomen om met een grote groep de quiz te maken. Dat is in deze gezinsversie ook niet nodig. In het tasje zit een boekje met opdrachten en een antwoordenvel. Buitenopdrachten zijn er natuurlijk niet, maar de foto-opdracht blijft intact. Alles wat je nodig hebt, zit in de tas”, verklapt Natasja.
Een wedstrijdelement is er niet echt. Het is vooral voor de eer, want er wordt niemand tot winnaar uitgeroepen. Natasja vervolgt: “Het bezorgt je gewoon een gezellige avond met het gezin. We putten uit zes jaren Veghelse Quiz. Er staan nieuwe vragen in, maar ook opdrachten uit eerdere edities. Bijvoorbeeld een paar die destijds slecht gemaakt zijn. Voor de jeugd keert de kinderquiz terug. Iedereen kan dus lekker mee spelen.”

Voorsprong
Het antwoordenvel zit in de tas, maar daar staan niet alle antwoorden op. De Veghelse Quiz zou de Veghelse Quiz niet zijn als er toch ergens iets in de quiz wordt verwerkt waar je volgend jaar profijt van kan hebben. “Er zit iets in de quiz waardoor je volgend jaar met een kleine voorsprong aan de quiz kan beginnen. Wat dat is? Dat vertel ik natuurlijk niet”, zegt Natasja mysterieus.

Storm
De uitgifte dag van de Veghelse Quiz corona-editie is op vrijdag 11 december, de datum waarop de quiz eigenlijk gepland stond. “Het plan is dat iedereen de tas zelf komt ophalen bij de bibliotheek. Dat kan de gehele dag en mocht het echt storm lopen met de aanmeldingen dan maak ik tijdsvakken.”
Mochten de regels worden aangescherpt waardoor de bieb haar deuren moet sluiten dan worden de Veghelse Quiz-tasjes thuisbezorgd. “We wachten even af hoe het virus en de daarbij horende maatregelen zich ontwikkelen”, laat Natasja weten.

Normale editie
Volgens Natasja is het een ‘hele leuke quiz’ die je prima met het gezin kan spelen. “In eerste instantie wilde we niks doen, maar we konden het niet loslaten. We moesten iets doen en daar is deze leuke variant uitgerold. Je moet het zien als een extraatje. Volgend jaar komen we terug met een normale editie van de Veghelse Quiz. De inschrijving voor de editie van 2021 is al geopend”, besluit Natasja.

Inschrijven
Mensen die mee willen doen aan deze bijzondere editie van de Veghelse Quiz kunnen mailen naar: veghelsequiz@nobb.nl. Laat ook even je adres achter, zodat de tas eventueel thuisbezorgd kan worden. Schrijf je snel in, want vol is vol. Inschrijven kan tot en met 1 december.

Meer berichten