TOP Oss-trainer Klaas Wels. (Archieffoto: Hans van der Poel)

Zwaar gehavend TOP Oss verliest met opgeheven hoofd

Voetbal 160 keer gelezen

HEERENVEEN | Een zwaar gehavend TOP Oss is dinsdagavond uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. SC Heerenveen was met 3-1 te sterk.

De Osse club was in de Keuken Kampioen Divisie bezig met een goede serie. Uit de laatste drie wedstrijden werden zeven punten gepakt. In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch (2-0 winst) kon trainer Klaas Wels echter maar vijf spelers opstellen die toen ook in de basis stonden. Rick Stuy van den Herik en Olivier Rommens ontbraken, Jan Lammers, Kyvon Leidsman en Dean Guezen gingen van de basis naar de bank. Ook Lion Kaak, Ronald Koeman jr. en Niels Fleuren waren er niet bij. De van een blessure teruggekeerde Giovanni Büttner begon in de basis. Matthijs van Nispen, Lars Hutten en Joshua Sanches kregen ook het vertrouwen als basisspeler. Een B-keuze dus en dan op bezoek bij een subtopper in de Eredivisie.

Doelpuntrijke eerste helft
Al na 11 minuten was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Joey Veerman opende de score. Maar niet veel later had Giovanni Büttner de gelijkmaker voor het binnenschieten. De van een blessure teruggekeerde aanvaller liet echter een grote kans liggen. Na een klein half uur was het wel raak. Dennis van der Heijden verraste met een prachtig hakje de Friese defensie en Sanches werkte binnen: 1-1. TOP Oss kon niet lang genieten van de gelijke stand. Kort na de 1-1 kwam SC Heerenveen opnieuw op voorsprong. Een voorzet van de linkerflank werd binnengetikt door het 19-jarige talent Benjamin Nygren. Het werd voor rust ook nog 3-1 toen middenvelder Rodney Kongolo hoger sprong dan zijn tegenstander en doelman Bo Geens verschalkte met een kopbal. In de tweede helft ging TOP Oss op jacht naar de aansluitingstreffer. De 3-2 viel niet, maar kansen kregen de Ossenaren wel. Zo liet Büttner een goede kans liggen en ook Mart Remans kwam niet tot scoren. Heerenveen kon er weinig tegenover stellen, al raakte de Osse aanvaller Mitchell van Bergen nog wel de paal.

De Graafschap
Vrijdag komt De Graafschap naar het Frans Heesen Stadion. De Doetinchemmers wonnen vandaag knap met 1-3 bij FC Twente.