Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Julian Hommeles van DIS KIP en Teun Horck van DIS starten een nieuw concept.</p>

Julian Hommeles van DIS KIP en Teun Horck van DIS starten een nieuw concept.

Nieuwe formule DIS en DIS KIP: ‘We gaan niet bij de pakken neerzitten’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Zowel DIS als DIS KIP in de Proeffabriek op de Noordkade in Veghel hebben een flinke transformatie achter de rug. In verband met de Coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om op locatie te genieten van een maaltijd. Beide presenteren mede-daarom een nieuw afhaalconcept. “We gaan niet bij de pakken neerzitten”, aldus Teun Horck, eigenaar van DIS.

Bij DIS kan men de hele week maaltijden afhalen. “Met een breed en afwisselend assortiment is er voor iedereen wel iets lekkers te vinden”, laat Teun weten. Naast de verschillende verse kant-en-klaar maaltijden is het ook mogelijk om lekker thuis te kokkerellen. Teun vervolgt: “We zijn bezig om verschillende boxen samen te stellen die mensen bij ons kunnen aanschaffen. Daarin zitten de producten voor een avondmaal van meerdere gangen in plus een uitleg hoe deze bereid en opgediend moeten worden.” Daarnaast kun je bij DIS een hele maaltijd samenstellen, want er is een ruim aanbod aan voorgerechten, bijgerechten en toetjes. Ook iets lekkers voor bij de borrel is bij de nieuwe verswinkel van DIS te verkrijgen. 


DIS en DIS KIP breiden verder uit
Teun legt uit waarom DIS heeft gekozen voor deze nieuwe opzet: “Grote partijen zitten er de komende periode niet in en ons restaurant is door de Coronamaatregeln voorlopig dicht. We willen met de verswinkel omzet compenseren. Bovendien is het niks voor mij om bij de pakken neer te zitten.” Naast alle kant-en-klaarmaaltijden heeft DIS een nieuwe slagersafdeling geopend samen met niemand minder dan slager Johan Janssen. Teun is nog bezig om alle producten te voorzien van barcodes, zodat mensen ze zelf kunnen scannen. “Dan weten de klanten meteen wat het is en wat er allemaal inzit. Bovendien is het makkelijk met afrekenen.”

Volgende stap
Ook bij DIS KIP is een heleboel veranderd. Julian Hommeles, samen met Teun initiatiefnemer van de zaak bij de ingang van De Proeffabriek, heeft een nieuw concept toegevoegd. “Vanaf nu kun je bij DIS KIP de lekkerste koude en warme kipgerechten komen afhalen om dit lekker thuis op te eten. Eigenlijk hebben wel alles op het gebied van kip en wat met kip te maken heeft”, legt Julian uit. Het is nu onder andere mogelijk om een complete maaltijd samen te stellen met bijvoorbeeld rauwkost en nasi of bami.


Julian: “Verder is de snackpan nieuw. Deze zijn te verkrijgen in verschillende groottes. Het is de volgende stap voor de DIS KIP-formule. Net als het online bestellen. Je bestelt dan via de site en de dag erna staat alles klaar. Op den duur willen we ook gaan thuisbezorgen”, vertelt de immer amicale Julian. “Dat hoort een beetje bij mijn rol. Ik ben toch de eerste persoon die men ziet als ze de ingang met de grote klok gebruiken”, lacht hij. 

DIS is zeven dag per week geopend van 11.00 uur tot 19.00 uur. DIS KIP is woensdag tot en met zondag geopend van 11.00 uur tot 19.00 uur.

Meer berichten