Ook de Carnavalsmis gaat dit jaar dus niet door.
Ook de Carnavalsmis gaat dit jaar dus niet door. Foto: Ad van Dooren

De Kuussegatters: ‘Géén carnavalsprogramma 2021’, Grote Optocht ook van de baan

Algemeen Carnaval 1.521 keer gelezen

VEGHEL | In Veghel worden tijdens carnaval 2021 door carnavalsvereniging de Kuussegatters géén openbare, publieke, activiteiten georganiseerd. Dat heeft het bestuur van de vereniging deze week besloten. Eerder al werd bekendgemaakt dit jaar geen publieke activiteiten te organiseren. 

Aankomend seizoen in Kuussegat dus géén sleuteloverdracht, grote optocht, kinderoptocht, carnavalsmis, KuusseMontag en boerenbruiloft. Het bestuur van c.v. de Kuussegatters vindt het in deze tijd, waarin de ontwikkeling van het Coronavirus onduidelijk is, onverantwoord en geen goed signaal naar de buitenwacht om carnavalsactiviteiten te organiseren. “Een moeilijk, maar onvermijdelijk besluit”, aldus voorzitter Han Versantvoort. “We willen op deze manier ook duidelijkheid geven aan alle betrokkenen. Veel commissies van de vereniging waren toch min of meer opgestart en wagenbouwers stonden op het punt om aan de slag te gaan of waren al begonnen.”

Gezondheid belangrijker
Begin september gingen de Kuussegatters er nog voorzichtig vanuit misschien in een afgeslankte vorm carnaval te kunnen vieren en werd er nagedacht over haalbare alternatieven in Coronatijd. Inmiddels is duidelijk dat de gezondheid van carnavalsvierders dan niet gegarandeerd kan worden. Han: “De algemene veiligheid en gezondheid van vrijwilligers en bezoekers vinden wij als vereniging van groter belang.”


Een streep zetten door carnaval is naar mening van de Kuussegatters niet mogelijk. De vereniging blijft kijken naar mogelijkheden om aandacht te besteden aan carnaval, mits de omstandigheden, geldende regels en veiligheid dat toelaten. Dat zal dan echter sowieso niet publiekelijk zijn.

Jong Kuussegat
In een eerder stadium werd besloten om het carnaval voor de jeugd van Kuussegat wél door te laten gaan. Voor kinderen gelden er nu eenmaal andere regels dan voor volwassenen. Aangezien bij al deze activiteiten ook vrijwilligers en ouders betrokken zijn, is er nu voor gekozen om ook géén jeugdactiviteiten te organiseren. “Als vereniging zullen we er alles aan doen om wel de binding met onze leden en sponsoren te blijven zoeken. Uiteraard op een veilige, digitale, maar wel carnavaleske manier”, besluit de voorzitter van de Veghelse carnavalsvereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant