De cover van de Quote 500.
De cover van de Quote 500.

Karel van Eerd in top vijf van Quote 500

Algemeen 3.472 keer gelezen

VEGHEL | Met een geschat vermogen van 2.5 miljard heeft Veghelaar Karel van Eerd een plekje verworven in de top vijf van de Quote 500. De oprichter van de Jumbo hoeft alleen Charlene de Carvalho-Heineken, Frits Goldschmeding en Gérita en Inge Wessels voor zich te dulden. Hij daarmee de rijkste Brabander in de lijst. 

Het vermogen van de rijkste Nederlanders is het afgelopen jaar weer gegroeid, ondanks de Coronacrisis. Het totale vermogen van de vijfhonderd rijkste Nederlanders bedraagt ruim 186 miljard euro. Dat is 3.5 procent meer dan vorig jaar. De ondergrens van de 500 rijksten Nederlanders ligt dit jaar op 95 miljoen. 265 miljonairs uit de lijst zagen hun vermogen toenemen.

Top 5 uit de Quote 500:
1. Charlene de Carvalho-Heineken - 12,1 miljard - Heineken
2. Frits Goldschmeding - 4.1 miljard - Randstad
3. Gérita en Inge Wessels - 3.8 miljard - VolkerWessels
4. Karel van Eerd - 2.5 miljard - Jumbo
5. Arnout Schuijff - 2.5 miljard - Adyen


Caspar en Bas van Heertum. 

BAS Trucks
Naast Karel van Eerd staan er nog een paar mannen met een Veghelse achtergrond in de Quote 500. Zo vinden we de broers Caspar en Bas van Heertum (zelf overigens niet woonachtig in Veghel) van BAS Trucks uit Veghel terug op plek 224. Zij zijn goed voor een slordige 200 miljoen. Vorig jaar stonden de Van Heertums nog in de familielijst, maar nu maken ze dus hun entree in de individuele lijst.
Ook de broertjes Stefan en Frank van de Ven hebben de lijst gehaald. Zij staan met een vermogen van 120 miljoen op een 414de plaats.

Meer lezen over de Quote 500 kan HIER.

Caspar en Bas van Heertum.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant