Piet is de Koekbouw stiekem al aan het verbouwen.
Piet is de Koekbouw stiekem al aan het verbouwen.

Sinterklaas en zijn Pieten nemen de Koekbouw over: ‘We veranderen de naam in de SpeculaasKoekbouw’

Algemeen 7.346 keer gelezen

VEGHEL | Een groteske Sinterklaasintocht komt er dit jaar in verband met het Coronavirus niet. Toch komt Sinterklaas wel degelijk naar Veghel. Samen met zijn Pieten biedt hij een Corona-alternatief in de SpeculaasKoekbouw: een heuse Drive Thru. “Via een Coronaproof Drive Thru kun je dwars door de Koekbouw rijden en verschillende Sinterklaas gerelateerde producten afhalen”, laten de ondernemers op de Noordkade weten. 

De Drive Thru is te bereiken via de ingang van de haven, langs de silo’s, naar het Noordkade-terrein (dus niet via de NCB-laan). “Men doet een bestelling bij de kassa, rijdt vervolgens aan de rechterzijde de Koekbouw binnen. De route staat aangegeven. Onderweg krijgt men de bestelde producten in een tasje uitgereikt. Daarna verlaat je de Koekbouw weer. Je hoeft de auto dus niet uit. Om aan de Coronaregels te voldoen, is er geen direct contact mogelijk met de ondernemers of de Pieten”, aldus de Noordkade-ondernemers.

Voedingsstad van Nederland
Vanwege het Coronavirus verwachten de Proeffabriek-ondernemers veel drukte bij de Jumbo Foodmarkt en Proeffabriek omdat mensen thuis extra willen genieten. Om eventuele drukte in de binnenruimten te ontlasten, is het idee van een Drive Thru, waarbij de regels van het RIVM in acht kunnen worden genomen, tot stand gekomen. De Noordkade-ondernemers vroegen Sinterklaas onlangs om daarvoor zijn intrek te nemen in de Koekbouw. Hij reageerde enthousiast: “Veghel is toch de voedingsstad van Nederland en daardoor de perfecte plek om Nederland vanuit daar te trakteren op zijn lekkernijen en cadeaus.” De Koekbouw, een plek waar vroeger veekoeken lagen opgeslagen, maakt plaats voor Sinterklaas’ zijn pepernoten, taaitaaipoppen en speculaaskoeken. “We veranderen de naam dan ook tijdelijk in de SpeculaasKoekbouw. De Drive Thru gaat open op 14 november en mensen kunnen er tot en met 5 december terecht.”

Verwenboxen
De Koekbouw is voorzien van diverse sinterklaasdecoraties en wordt mooi uitgelicht. Op de achtergrond is Sinterklaasmuziek en de gerechten en snacks die als take away te bestellen zijn, komen uit de keuken van de Sint. “Denk aan Sints Speculaas Bavarois, Pietenpopcorn XL, pepernoten latte macchiato, speculatte machiato en warme chocoladeletterdrank met slagroom. Daarnaast zijn bij de kassa van de Drive Thru ook 5 december verwenboxen te bestellen. Deze boxen bieden we in verschillende prijsklasse aan, in een dames, heren en familie variant, vol lekkernijen samengesteld uit producten van de ondernemers op de Noordkade. Leuk om thuis op de bank met het gezin van te genieten of iemand te verrassen.”


Piet is de Koekbouw stiekem al aan het verbouwen.

In de Speculaaskoekbouw lopen diverse Pietjes rond zoals de Kassapiet, Kook- en Bakpiet, en Verkeersregelaarpiet. Zelfs op drukke momenten zal Sinterklaas tijd proberen vrij te maken om zijn Pieten te komen ondersteunen.

Actie
In verband met het vijfjarig bestaan van de Proeffabriek en dus ook het vestigen van de Jumbo Foodmarkt op de Noordkade zijn er bij de supermarkt Sinterklaaskleurplaten op te halen. Deze zijn na een bestelling in de Drive Thru in te leveren bij de kassa in de Koekbouw. Bij inlevering van een ingekleurde kleurplaat ontvang je een snoepzak namens de Jumbo Foodmarkt. Verder komt er nog een online win-actie. Sinterklaas kiest op 5 december vijf personen die een bezoekje van de Pieten mogen verwachten. De Noordkade-ondernemers stellen daarvoor vijf pakketten ter waarde van 100 euro beschikbaar.

Meer informatie en de openingstijden zijn te vinden op de socials van de Noordkade en op: noordkade-veghel.nl/sinterklaas-drive-through.

Afbeelding
Piet is de Koekbouw stiekem al aan het verbouwen.
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant