Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Het Pietenburo fysiek bezoeken zit er in verband met Corona helaas niet in.</p>

Het Pietenburo fysiek bezoeken zit er in verband met Corona helaas niet in.

(Foto: )

Digitaal alternatief voor Pietenburo: ‘Videobellen met Piet’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Door de nieuwe maatregelen vindt Dré den Ouden (69) het niet verantwoord om het Pietenburo te openen. Tot zijn grote spijt heeft hij dan ook besloten om de deuren gesloten te houden. “Ik had gehoopt dat we de schoolgaande jeugd en de kinderopvangen wel hadden kunnen ontvangen, maar alles ligt onder een vergrootglas. De regering wil zo min mogelijk traffic en dus blijft het Pietenburo dicht. Er komt wel een gaaf digitaal alternatief”, laat Dré weten.

De drijvende kracht achter het Pietenburo is meteen gaan schakelen om Veghel een alternatief te bieden. “Het idee gaat compleet op de schop. De kinderen kunnen vanaf donderdag 19 november vanuit thuis toch het Sinterklaas- en Pietengevoel beleven.” Een digitaal bezoek aan het Pietenburo ziet er als volgt uit. Dré: “Ouders en kinderen kunnen via Whatsapp videobellen met Piet. In het Pietenburo zijn enkele Pieten aanwezig. Deze pieten (roetveeg en zwart) beantwoorden in 5 tot 10 minuten vragen van kinderen, maken een praatje en geven een rondleiding. Met medewerking van de ouders sluiten ze af met een magisch Hans Kazan-momentje.” Monique Robben, ook betrokken bij de organisatie, vult aan: “Het Pietenburo is open voor videobel-momenten op vrijdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur. Op maandag, woensdag en donderdag van 14.00 uur tot 19.00 uur.” Kinderen kunnen zich per mail aanmelden. Na de intocht op donderdag 19 november gaat het virtuele Pietenburo open. “Je stuurt een mail naar bezoekpietenburo@gmail.com dat je interesse hebt. Op de site van het Pietenburo of op de Facebookpagina lees je hoe je je kan aanmelden. Na ontvangst van alle gegevens sturen we een bevestiging van het gesprek op dag, datum en tijd en het telefoonnummer wat je mag bellen. Op de afgesproken tijd belt de ouder met het kind naar het Pietenburo en zo hopen we samen mooie herinneringen te maken”, legt Monique uit.

Verantwoordelijkheid
De Slaapkamer van Piet staat ook ter discussie. “We gaan de locatie iets aanpassen en de slaapkamer niet tegen de Bibliotheek plaatsen. Het huisje komt los te staan van Het Raadhuis zodat mensen om de slaapkamer heen kunnen wandelen. Ze moeten wel zelf hun verantwoordelijkheid pakken en niet te dicht op elkaar gaan staan”, aldus Dré.

Meer informatie is te vinden op: www.pietenburo.nl.

Meer berichten