Annie Gevers met een EET met je hart tas.
Annie Gevers met een EET met je hart tas. (Foto: )

EET met je hart gaat door, maar anders dan anders

  •   keer gelezen

VEGHEL | Al acht jaar op en rij is 1 november de startdatum van de landelijke EET met je hartcampagne van stichting Met je hart. Gedurende zes weken wordt aan restaurantgasten een vrijwillige donatie van een euro gevraagd. Hiermee organiseert Met je hart Veghel waardevolle ontmoetingen voor eenzame ouderen in de lokale horeca.

Dit jaar is alles anders. De horeca mag geen gasten ontvangen, waardoor de EET met je hart campagne, de belangrijkste lokale fondsenwerving voor stichting Met je hart Veghel, in het geding is. Tegelijkertijd neemt de eenzaamheid onder kwetsbare ouderen in deze periode alleen maar toe. Reden te meer voor Met je hart om zich extra hard in te zetten om haar ouderen te laten voelen dat ze niet vergeten worden.

Met je hart Veghel kijkt er naar uit om volgend jaar weer vele ontmoetingen te kunnen organiseren bij haar loyale horecapartners, om de ergste eenzaamheid van de ouderen te verzachten. “Hartverwarmend hoe gastvrij de horeca ons keer op keer ontvangt en omarmt”, aldus de stichting. “En daarom extra pijnlijk om te zien hoe zwaar zij het momenteel hebben.”

De campagne wordt dit jaar ook omarmt door diverse foodwinkels. In Veghel zijn dit: Bakkerij Verhoeven, Gall&Gall, Romijnders Uw Slager, Slagerij Pennings, Veghels Kaaspaleis, VOF Van Lankveld Groente en Fruit. En ook dit jaar weer ondersteunt onderneemster Ellen Vissers van Elan clinics de campagne. Al deze bedrijven steunen de stichting én de horeca met de verkoop van specifieke EET Met je hart producten en diensten. Meer info hierover is terug te vinden op de Facebook- en Instagrampagina metjehart_veghel.

“Ook zijn we erg blij dat we dit jaar in samenwerking met de Noordkade Veghel een speciale EET met je hart campagne hebben kunnen regelen. Via de Coronaproof Drive Thru in de Speculaaskoekbouw kun je tot en met zaterdag 5 december verschillende Sinterklaas gerelateerde producten kopen. Daarbij ontvangt u een flyer van onze stichting met daarop een QR-code. Door deze code te scannen kunt u een bedrag doneren aan onze stichting via onze landelijke website. Kies dan voor de optie Met je hart gemeente Veghel”, laat de stichting weten.

100 procent van de donaties aan EET met je hart wordt lokaal ingezet om eenzaamheid bij ouderen te verzachten. Jet van der Linden, teamcoördinator Veghel: “Samen genieten, oprechte aandacht en nieuwe contacten maakt alles mooier. Precies waar onze ouderen zo hard behoefte aan hebben. Help ons om er ook in 2021 voor hen te kunnen zijn. Heel veel dank voor alle steun.”

Meer berichten