<p>Claassen Uitvaartzorg organiseert dit jaar op zondag 13 december Wereldlichtjesdag.</p>

Claassen Uitvaartzorg organiseert dit jaar op zondag 13 december Wereldlichtjesdag.

'Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist'

  •   keer gelezen

VEGHEL | Claassen Uitvaartzorg organiseert dit jaar op zondag 13 december voor de tiende keer Wereldlichtjesdag, een dag ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. “Tijdens de herdenking branden we kaarsjes en kan men luisteren naar livemuziek, troostende woorden en gedichten”, meldt Claassen. Omdat het branden van kaarsen over de hele wereld om 19.00 uur lokale tijd plaatsvindt, is de wereld letterlijk een etmaal wat lichter. Deze golf van licht is een troost voor mensen die een kind verloren hebben.

Wegens de huidige omstandigheden ziet de herdenking er dit jaar anders uit. “We zullen via een live-verbinding vanuit de prachtige kapel van de Zusters Franciscanessen in Veghel Wereldlichtjesdag bij de mensen thuis brengen, zodat de belangstellenden de herdenking toch kunnen bijwonen. Claassen Uitvaartzorg geeft samen met ritueelbegeleider Martien Korsten invulling aan deze bijzondere avond. Het begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 19.15 uur”, laten ze bij Claassen weten. Tijdens Wereldlichtjesdag herdenkt de wereld alle kinderen die vroegtijdig, om wat voor reden dan ook, van ons heen zijn gegaan. Iedereen kan om 19.00 uur een kaarsje aansteken, ter ere van alle kinderen die gestorven zijn. Iedereen die zich betrokken voelt bij Wereldlichtjesdag is welkom om de herdenking mee te volgen via de livestream. 

Voor het ontvangen van de link en het aanmelden van een naam van de persoon die men wil herdenken, kan een mail gestuurd worden: wld@claassen.eu of bel: 085-7441024.

Meer berichten