Jan Janssen (Voedselbank Veghel) met Robert Wallet (Trattoria da Roberto).
Jan Janssen (Voedselbank Veghel) met Robert Wallet (Trattoria da Roberto).

‘Soeperman’ verkoopt soep voor Voedselbank Veghel

  •   keer gelezen

VEGHEL | Sinds de gedeeltelijke lockdown verkoopt Robert Wallet van Trattoria da Roberto huisgemaakte soep. Wat begon als een grap groeide uit tot een succes. De maatschappelijk betrokken Robert zocht ook nu een goed doel om zijn succes mee te delen. Dat werd de Voedselbank Veghel. Deze organisatie vult boodschappen aan van mensen die onder de armoedegrens leven.

“Ik vind het fijn om iets te kunnen doen voor de samenleving. Nu we in zwaar weer zitten met z’n allen, vind ik dat extra belangrijk. Natuurlijk is de soepverkoop uit nood geboren, maar hoe mooi is het dat ik nu hiermee iets kan betekenen voor de mensen die het altijd moeilijk hebben. Het idee om iets voor de Voedselbank Veghel te doen ontstond aan de keukentafel. Het wordt kouder buiten en een warme soep is dan altijd lekker. Bovendien is de soep met verse groenten ook nog eens heel gezond”, vertelt Robert. Jan Janssen, voorzitter van de Voedselbank Veghel, is blij met de actie. “We kunnen een dergelijke actie altijd goed gebruiken en als het dan via een lokale horecaondernemer komt, is dat extra mooi.”

Soeperman
‘Soeperman’ zoals de eigenaar van de trattoria liefkozend wordt genoemd, heeft verschillende smaken soep in het assortiment. De smaken variëren, maar de klassiekers tomaat, tomaat|basilicum, champignon, tomaatmascarpone zijn er al altijd.

Soep kopen en de Voedselbank te helpen? Klik hier.

Meer berichten