Igor en Joep: ‘Wij hebben de beste pizza van Nederland’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p src="https://data22.pubble.nl/ssd/meta/winterdata/efd9968b/62781StarterNaampv.jpg?timestamp=1605273926297">Igor van den Bergh en Joep Tiebosch (Mario e Luigi)</p>

Igor van den Bergh en Joep Tiebosch (Mario e Luigi)

(Foto: Ad van de Graaf)
Bedrijvig Meierijstad

Igor en Joep: ‘Wij hebben de beste pizza van Nederland’

  •   keer gelezen

ERP | Igor en Joep zijn eigenaar van Mario e Luigi. Ambacht, kwaliteit en beleving staat centraal bij de cateraar van Italiaanse lekkernijen. Door de coronacrisis zijn veel klussen weggevallen of verschoven. Igor en Joep zijn niet bij de pakken gaan neerzitten. Ze openden een eigen pizzeria aan Den Uil 11 in Erp en bedachten een Coronaproof catering concept: The Italy Business Box.


Igor en Joep zijn Mario e Luigi. 

Hoe zwaar is het om cateraar te zijn midden in de Coronacrisis?
Vooral de eerste klap is zwaar. Net een nieuw pand en nieuwe ovens om meerdere grote groepen tegelijk te kunnen voorzien van onze ambacht en beleving. Alles stond al aardig volgepland en zag er rooskleurig uit. Maar in plaats van vrolijke gezichten op een feestje kregen we annuleringen en boze berichten over aanbetalingen die men terug wilden. Vooral zwaar als mensen niet mee denken, terwijl we zelf nog zoekende zijn naar een oplossing voor alle partijen. Dan overheerst teleurstelling: in corona en in de medemens.

Jullie gingen als een speer. Hoe verklaar je dat succes?
Omdat wij de beste pizza van Nederland hebben. Tel daar de beleving en onze passie bij op, dan kan het succes niet lang uitblijven. Nee geintje, ik denk dat het vooral met lef, doorzettingsvermogen en toewijding te maken heeft. Een aantal jaar geleden zijn we in een klein tuinhuisje bij Mario begonnen. Midden in de sneeuw, deeg dat totaal ongeschikt was, een zelfgebouwde steenoven die gescheurd was door te vroeg in gebruik te nemen en nog meer onhandigheden. Besloten we toch maar om te gaan investeren. Want wat is er nou mooier dan met je beste amigo pizza’s te gaan bakken op feestjes en er nog betaald voor krijgen ook?

De catering ligt vrijwel in zijn geheel stil. Is het nu vooral Lavazza-koffie slurpen en ‘vakantie’ vieren?
Zeker niet. We hebben onze pizzeria opgezet. Onze ovens hebben we nog verhuurd met een DIY-pizzapakket. Naast oven verhuur hebben we het nog aardig druk gehad met cateringen. Toen de tweede golf kwam, hebben we besloten om onze catering volledig stil te liggen totdat corona weg is.

Waar is het idee ontstaan om een pizzeria te beginnen?
Eigenlijk uit onvrede. Nergens in de omgeving kon je een goede pizza halen en zeker niet uit een steenoven. Mooie kans voor ons! Maar willen die boeren uit Brabant dat wel, een echte Napolitaanse pizza? We zien het als een uitdaging.

Een Italy Business Box: dat klinkt wat maffioos. Wat houdt het precies in?
Het is ons vaccin tegen corona. De box is speciaal gericht op bedrijven en hun werknemers én coronaproof. Online borrelen met antipasti plank inclusief ingegraveerd logo, pizza, flesje wijn en een leuke Italiaanse playlist.

Meer informatie is te vinden op: mario-luigi.com. Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Meer berichten