Nieuwe winkel in de Proeffabriek: ‘Voelt als een bijzondere kans’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Shantelle en Fleming zijn samen het gezicht van de winkel. Henk staat in het midden.</p>

Shantelle en Fleming zijn samen het gezicht van de winkel. Henk staat in het midden.

Nieuwe winkel in de Proeffabriek: ‘Voelt als een bijzondere kans’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Proeffabriek op de Veghelse Noordkade is weer een nieuwe winkel rijker. Henk Maas van The Chocolate Factory start samen met ROC de Leijgraaf studenten Fleming en Shantelle een chocolaterie. De deuren van Chocolate World zijn sinds deze week geopend. Terwijl Henk druk staat te bellen, nemen Fleming (21) en Shantelle (18) het assortiment door. Samen hebben ze Chocolate World, in samenwerking met Maas’ The Chocolate Factory, opgezet. “We lopen stage bij Henk, maar hij laat ons erg vrij. We mogen onze eigen gang gaan. Het is een unieke kans”, vindt Shantelle.

Voor Shantelle, studente Manager Retail, en Fleming, student Marketing en Communicatie, is het mooie kans om een eigen bedrijfje op te zetten. Shantelle liet er zelfs een andere stage voor lopen. “Een eigen winkel opzetten. Hoe gaaf is dat? Later wil ik ook mijn eigen winkeltje dus dit past perfect bij mij.” Fleming vult aan: “Na de kennismaking met Henk wilden we er meteen voor gaan. Het voelt als een bijzondere kans.”


Shantelle en Fleming runnen de winkel.

Geluk
Henk begeleidt en ondersteunt wanneer nodig. “Shantelle en Fleming hebben de leiding. Ze krijgen heel veel verantwoordelijkheden. Ik moet zeggen dat niet iedereen dit aankan, maar met Shantelle en Fleming heb ik geluk. Ze doen het hartstikke goed.” De ROC-leerlingen onderhouden het contact met de leveranciers, doen de in- en verkoop, zorgen dat het kassasysteem werkt, hebben de winkel zelf ingericht en de huisstijl uitgekozen. Henk vervolgt: “Het moet echt voelen als hun winkel. De leerlingen werken in een levensechte werksituatie, de leerfabriek.” Wanneer de stage van Shantelle en Fleming voorbij is, hopen ze bij de winkel betrokken te blijven.

Hagelslag
Het assortiment is erg breed. Fleming somt op: “We hebben eigenlijk alles wat met chocolade te maken heeft. Van bier tot hagelslag en van kookboeken tot een chocoladefontein. De chocolade komt uit de hele wereld. Zo hebben we producten uit Rusland, Cuba en China.”
De winkel in de Proeffabriek is op maandag na iedere dag geopend. “We hebben heel veel zin in de komende tijd. Iedereen is welkom en moet eigenlijk gewoon even binnenlopen om te kijken wat we allemaal hebben”, besluit Shantelle.

Meer berichten