‘Coronaportretten’ gebundeld in boek voor het goede doel | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Petra van de Laar (links) overhandigt de cheque van het Rabo Dichterbij Fonds aan Ellis Rijkers en Hubertine van den Biggelaar.</p>

Petra van de Laar (links) overhandigt de cheque van het Rabo Dichterbij Fonds aan Ellis Rijkers en Hubertine van den Biggelaar.

(Foto: Ellis Rijkers)

‘Coronaportretten’ gebundeld in boek voor het goede doel

  •   keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Fotografe Ellis Rijkers uit Sint-Oedenrode maakte van 14 april tot en met 1 juli elke werkdag belangeloos een ‘coronaportret’ van een inwoners uit Meierijstad. Tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar maakte daar eveneens belangeloos treffende teksten bij. De serie ‘Hoe gaoget mi oew? is nu gebundeld in een boek, waarvan de opbrengst helemaal naar het goede doel gaat.

De portretten waren te volgen via de website, app en social media van Omroep Meierij. Daar kwamen veel reacties op. Dat bracht Ellis op het idee om een boek te maken waarbij de opbrengst 100 procent naar lokale activiteiten gaat waaruit ouderen en gehandicapten troost, hoop en plezier kunnen halen. “Persoonlijk vond ik het schrijnend om te merken dat vooral bejaarden of mensen met een beperking tijdens de intelligente lockdown sociaal geïsoleerd waren”, motiveert Ellis haar idee.

Praktische steun
Hubertine wilde meteen, net als Ellis, het boek belangeloos voor het goede doel maken. Ellis: “Maar dat konden we niet alleen. Om onze droom waar te maken, hadden we hulp van anderen nodig. En die kregen we spontaan van alle kanten. Wat wonen er een hoop mooie mensen in Meierijstad. Grafisch ontwerper Connie Smits bood aan om belangeloos het boek vorm te geven. Dat vonden en vinden we heel bijzonder. Daarmee bleven alleen de kosten over om het boek te drukken. Het Rabo Dichtbij Fonds gaf ons een stevige financiële basis met een bedrag van maar liefst 2.500 euro. Dat gaf ons de energie om bedrijven te vragen om ons boek te sponsoren. Dat lukte en daarmee kwam onze droom uit: een mooi boek uitgeven waarvan de opbrengst compleet naar het goede doel gaat.”

Veerkracht en hoop
Op dit moment worden 2.500 exemplaren van het boek met 55 coronaportretten gedrukt. “We zijn enorm trots op het boek”, vertelt Ellis. “Maar we zijn vooral heel dankbaar dat de bijzondere verhalen van ‘gewone’ mensen gebundeld zijn. Ze zijn allemaal verschillend, maar vertellen stuk voor stuk over veerkracht en hoop. Wij hopen op onze beurt dat de lezers hoop putten uit het boek.”
Vanaf 15 december is het boek ‘Hoe gaoget mi oew?’ voor 10 euro te koop. Dit volledige bedrag gaat naar het goede doel. Het boek is nu al te reserveren via hoegaoget@gmail.com. Vanaf 15 december is het boek in Veghel te koop bij onder meer UITpunt, Kook Kunst Tinks en Schellen Boekhandel en locaties van Brabant Zorg, SWZ Zorg en het Thomashuis in Keldonk.

Meer berichten