Jan van Burgsteden wethouder in de gemeente Waalre | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Peter Kuijpers interviewt oud-wethouder Jan van Burgsteden voor een film over de Veghelse Oranjewijk.</p>

Peter Kuijpers interviewt oud-wethouder Jan van Burgsteden voor een film over de Veghelse Oranjewijk.

Jan van Burgsteden wethouder in de gemeente Waalre

  •   keer gelezen

VEGHEL | De fractievoorzitters in de Waalrese raad dragen op dinsdag 24 november drie nieuwe wethouders voor aan de gemeenteraad. Het gaat om Jan van Burgsteden (RO), Maarten Pieters (DO) en Liesbeth Sjouw (SO). De uit Veghel afkomstige Jan van Burgsteden is oud-wethouder in Veghel en Sint-Oedenrode.

“Jan van Burgsteden (61) heeft ervaring als wethouder in eigen woongemeente Veghel, als wethouder van buiten en als raadslid, is werkzaam in het bedrijfsleven en wordt wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, met daarin Woningbouw en Verkeer”, meldt de gemeente Waalre. Jan gaat samen met de twee andere wethouders en waarnemend burgemeester Jan Boelhouwer aan de slag tot er na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 een nieuw college is.

Bestuurscrisis
De aanleiding voor het vormen een nieuw (zaken)college is het aangekondigde vertrek van zowel burgemeester Brenninkmeijer als de vier wethouders van Waalre, begin oktober, nadat tussen hen een vertrouwensbreuk was ontstaan.
De gemeenteraad van Waalre is zich bewust van de onrust en teleurstelling die deze bestuurscrisis ook in het dorp, onder inwoners, heeft veroorzaakt. “Door de komende anderhalf jaar doelmatig samen te werken met dit nieuwe college wil de raad bijdragen aan het herstel van vertrouwen van inwoners in ons gemeentebestuur”, schrijdt de gemeente.

Meer berichten