Nieuw in het centrum: Wine2Proof en Cati Gómez slaan handen ineen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Marja en Cati in de nieuwe winkel in de Kalverstraat.</p>

Marja en Cati in de nieuwe winkel in de Kalverstraat.

Nieuw in het centrum: Wine2Proof en Cati Gómez slaan handen ineen

  •   keer gelezen

VEGHEL | De smaakspecialisten van Wine2Proof en Cati Gómez hebben de handen ineen geslagen. Marja van den Eijnden (Wine2Proof) en Cati Gómez laten hun werelden samenkomen onder één dak. De nieuwe wijn- en delicatessenwinkel Wijn & Jamón opent donderdag 26 november haar deuren in de Kalverstraat in Veghel.

Marja en Cati zijn twee ondernemende vrouwen. Ze hebben allebei jaren hebben gewerkt als zelfstandig ondernemer met hun eigen bedrijven Wine2Proof (wijnhandel, winkel en proeflokaal) en Cati Gómez (maestra cortadora, adviseur en specialist). “Ten tijde van mijn wijnwinkel en proeflokaal op de Veghelse Noordkade hadden we al een fijne samenwerking opgebouwd. We delen de passie voor: wijn en jamón, Spanje en Nederland en vooral voor kwaliteitsproducten met een verhaal, ambacht en smaak.”


Marja en Cati kennen elkaar al langer.

De coronacrisis leidde bij beide dames tot flinke keuzes en veranderingen in activiteiten in de eigen ondernemingen. Zo stopte Wine2Proof met de wijnwinkel en ging online door met wijnhandel. De werkzaamheden van Cati op beurzen, events, cursussen en in de verkoop aan groothandel en gastronomie in binnen- en buitenland kwamen grotendeels stil te liggen. De dames vonden elkaar en zagen een kans om een nieuwe wijn- en delicatessenwinkel te openen. Cati: “We houden ervan om met mensen te werken, te enthousiasmeren, kennis te delen en te trainen. Met Wijn & Jamón willen we een elegante en aangename oase creëren, waar door middel van wijn, jamón en andere delicatessen onze passie, liefde en kennis worden gedeeld.”


Wijn & Jamón is te vinden in de Kalverstraat.

Wijn & Jamón is te vinden in de Kalverstraat (voormalige bakkerswinkel van Bakkerij Verhoeven) in het centrum van Veghel. “De locatie is veel meer dan alleen een winkel waar je wijn en delicatessen kan kopen. Het is een ontmoetingsplaats, warm zoals Spanje en warm zoals Brabant. Bezoekers kunnen er genieten, glimlachen, leren en met elkaar delen”, aldus Marja.

Ibérico hammen
In de winkel is een bijzonder wijnassortiment te vinden en een conceptstore met Spaanse wijnen van Quixote-Vinotage. Een familiebedrijf met wijnen afkomstig uit alle wijngebieden van Spanje. “Dat zijn topwijnen gemaakt door kleine familiebedrijven die biologische en ecologisch werken. Daarnaast zijn er kwaliteitswijnen in het lagere en hogere segment met wijnen uit de andere klassieke wijnlanden Italië, Frankrijk en Duitsland en uit jongere wijnlanden als Zuid-Afrika, Chili en Argentinië”, legt Marja uit. In de nieuwe winkel worden de Ibérico hammen vers gesneden met de hand. Ook kunnen runderham La Cecina IGP de León en andere producten worden geproefd, zoals olijfolie, turrón, Spaanse kaas en olijven.
De winkel is open vanaf donderdag 26 november. Komende zondag zijn er tijdens koopzondag in Centrum Veghel leuke demonstraties.

Meer berichten