Bookies bestaat zeven jaar en nadert de ton aan donaties | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Wies Dragt in de deuropening van haar boekenwinkel.</p>

Wies Dragt in de deuropening van haar boekenwinkel.

Bookies bestaat zeven jaar en nadert de ton aan donaties

  •   keer gelezen

VEGHEL | Deze week is het exact zeven jaar geleden dat Bookies is gestart met de verkoop van tweedehands boeken voor het goede doel. De verkoopopbrengst nadert het bedrag van 100.000 euro en is besteed aan ruim twintig goede doelen. 

De verkoopopbrengst was de eerste jaren bestemd voor de ouders van kinderen met neuroblastoom. Nadat in 2017 deze behandeling vanuit Amerika ook in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht werd uitgevoerd, is de focus van de verkoopopbrengst verlegd naar de ondersteuning van ernstig zieke kinderen in Nederland.


De deur van Bookies staat wagenwijd open.

Financiële steun
In 2020 is voor Milan een iPad met loep, voor Tim een jogger buggy, voor Lotte een elektrische fiets en voor Sanne een laptop aangeschaft. Aan de ouders van Lars is een donatie gedaan voor de aanschaf van een rolstoelbus. Ook lokale initiatieven van het PieterBrueghelhuis en Stichting ONS welzijn konden dit jaar op financiële steun van Bookies rekenen. Verder blijft de winkel in de Hoofdstraat financiële ondersteuning bieden aan de VOKK (Vereniging Ouders en Kinderen met Kanker).

Tweedehands boeken
Bookies bedankt iedereen die de afgelopen zeven jaar tweedehands boeken heeft gekocht, zijn/haar overtollige boeken heeft aangeleverd voor verkoop of een grote of kleine donatie heeft gedaan

Meer berichten