Het culinaire sprookjesbos van de Noordkade: ‘Er is nog plek genoeg’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: Jordi Sloots

Het culinaire sprookjesbos van de Noordkade: ‘Er is nog plek genoeg’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Proeffabriek is een winkelgebied op de Veghelse Noordkade, een waardige aanbieder van mooie, ambachtelijke producten bestaande uit traiteurs en speciaalzaken. Dit jaar bestaat De Proeffabriek vijf jaar. De ambitieuze ondernemers zitten nog altijd vol energie en nieuwe plannen.

In de Proeffabriek komen genieten en gezelligheid samen!’ - Jeroen Verlind (PLANK).

In de Proeffabriek is nog altijd ruimte om te ondernemen. “Ondernemers met een mooi idee zijn van harte welkom om eens te komen praten. Er is plek genoeg en er wordt goed samengewerkt. Mocht er niet meteen een ruimte zijn die past bij het plan, dan maken we extra meters vrij. Samen willen we de Proeffabriek naar een nog hoger plan tillen”, laten de ondernemers weten. 

Axe Throwing Veghel valt ook onder de Proeffabriek.

‘We kunnen er uren over lullen, schrijven en praten, maar mensen moeten gewoon een keer komen kijken op de Noordkade! Dan zie je hoe mooi en verrassend het daar is.’  - Jan van Leur (Bakkerij Van Leur).

Snoepwinkel
Afgelopen periode hebben ze een nieuwe wijnspeciaalzaak en chocolaterie mogen onthalen. Ze zouden onder andere graag nog een notenbar, een viswinkel en een oudhollandse snoepwinkel verwelkomen. Maar ook andere speciaalzaken zijn van harte welkom.

Broedplaats van creativiteit
De Proeffabriek is constant in beweging. Samen zoeken de ondernemers naar manieren om het er nog aangenamer te maken. Zo komt er binnenkort nieuwe bewegwijzering en er worden schermen opgehangen om de bezoekers te inspireren. “De Proeffabriek is een beetje het culinaire sprookjesbos van de Noordkade. Het is een broedplaats van creativiteit en er is altijd wel iets te beleven.”

Tine van der Doelen van Bloemenzaak Trendsetters.

Na vijf jaar Proefdraaien hebben we veel geleerd. De komende vijf jaar nog vetter en lekkerder bij Pieperz als trotse partner van de Proeffabriek.’ - Ton Verhoeven (Pieperz).

Verrassen
De traiteurs en speciaalzaken zijn in deze tijden van corona gewoon open. “Het is een rare tijd, maar wij maken er met z’n allen het beste van. Met Sinterklaas en Kerstmis voor de deur kun je bij ons voor van alles terecht. Van lekkernijen tot cadeautjes en van een compleet diner tot een bos prachtige bloemen. Kom langs en laat je verrassen”, besluiten de ondernemers.

Avontuur
Ondernemers die overwegen om in te stappen in dit bijzondere avontuur kunnen geheel vrijblijvend een mailtje sturen naar info@noordkade-veghel.nl.

Meer informatie is te vinden op: noordkade-veghel.nl/proeffabriek


Meer berichten