Een thuiskantoor inrichten? Dit heb je nodig! [Advertorial] | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Advertorial

Een thuiskantoor inrichten? Dit heb je nodig!

  •   keer gelezen

We hebben als Nederlanders een groot deel van 2020 thuis moeten werken. Ondanks dat het coronavirus qua hevigheid lijkt af te nemen lijkt het thuiswerken verre van over. Veel werkgevers en werknemers hebben beseft dat thuiswerken in veel situaties een goede oplossing kan zijn. Zo kan het een werknemer woon-werkverkeer schelen en scheelt het een werkgever in enkele vaste lasten. Het parttime thuiswerken lijkt een beetje de nieuwe norm te zijn geworden die ook na de corona crisis stand zal houden. Om een thuiswerkplek efficiënt te kunnen inrichten heb je enkele dingen nodig, in deze blog vertellen we je de belangrijkste dingen!

Benodigdheden om te werken

Om thuis te werken heb je enkele kantoormeubelen nodig. De belangrijkste hiervan zijn een monitor, een goedwerkende laptop en een bureaustoel. Deze benodigdheden zijn aan de nee kant vereist het werk efficiënt uit te kunnen voeren, maar aan de andere kant ook om de lichamelijke gesteldheid te waarborgen. Als men bijvoorbeeld zonder monitor of fatsoenlijke bureaustoel thuiswerkt dan is de kans op rug-en nekklachten aanwezig. Gelukkig voorzien de meeste werkgevers de medewerkers in goede monitoren en bureaustoelen. In sommige gevallen dien je deze echter zelf aan te schaffen. Het is in deze gevallen aan te raden om hier niet op te besparen. Een goede bureaustoel en een monitor op hoogte minimaliseren potentiële lichamelijke schade. 

Hulpmiddelen bij het werken 

Naast de voor de hand liggende voorzieningen om het werk goed uit te kunnen voeren zijn er nog tal van producten die het thuiswerken niet direct beïnvloeden, maar wel ondersteunen. Denk hierbij aan een goed koffiezetapparaat dat jou als medewerker iedere dag kan voorzien van een heerlijk kopje koffie. Ook kun je je thuiswerkplek inspirerender maken door bijvoorbeeld te investeren in muurbekleding. Als je diverse schilderijen aan de muur hebt hangen kun je na het bestuderen hiervan vaak weer met een frisse blik aan het werk! Ditzelfde geldt overigens voor foto’s en/of fotocollages in de buurt van de werkplek. Door je gedachten even te laten afdwalen kun je, op het moment dat je weer bij de les bent, met een frisse blik naar het werk kijken. Hierdoor kun je door bijvoorbeeld even 5 minuten wat anders te doen de 10 daaropvolgende minuten 2x zo hard werken

Meer berichten