Eerste succes VOLOP in Veghel: kunstenaar betrekt pand in centrum | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Vanaf woensdag gaan de deuren van Art Studio officieel open.</p>

Vanaf woensdag gaan de deuren van Art Studio officieel open.

Eerste succes VOLOP in Veghel: kunstenaar betrekt pand in centrum

  •   keer gelezen

VEGHEL | Christian van Hedel opent, samen met collega-kunstenaar Patrick van Haren, woensdag 2 december zijn gloednieuwe kunstgalerie en atelier in het centrum van Veghel. De Veghelse kunstenaar kwam via VOLOP Meierijstad in contact met de pandeigenaar en samen kwamen ze er snel uit. Christian huurt, tegen een gereduceerde prijs, het pand aan de Hoofdstraat 25.

Art Studio is een kunstgalerie en atelier in één ruimte. Het is Christians idee. “Ik ben heel lang op zoek geweest naar een leegstaand pand. Zo heb ik menig bedrijf gemaild en verschillende industrieterreinen bezocht. Het was alleen steeds niet helemaal naar mijn zin. De ruimtes waren niet mooi of ze lagen veel te afgelegen.”


Om de drempel te verlagen, heeft Christian zijn hele atelier verhuisd naar de Hoofdstraat. 

Voordat VOLOP überhaupt actief was in Meierijstad zocht Christian contact met kartrekker Donna van den Bosch. “Ze was super enthousiast en we zijn direct in gesprek gegaan. Ik had verschillende pandjes in het Veghelse centrum op het oog waaronder deze.”

Verkocht
Christian ging in gesprek met de pandeigenaar en ook dat klikte meteen. “Het pand staat al tien jaar leeg en zowel VOLOP als de pandeigenaar zagen het helemaal zitten. Ik was inmiddels helemaal verkocht. Mijn idee is om kunst dichter naar het publiek te brengen, dat is in het buitengebied toch lastiger dan in het centrum. Je hoort vaak mensen die niet zoveel met kunst hebben zeggen: ‘Kunst begrijp ik niet, ik heb er geen verstand van dus laat maar zitten’. Daar gaat kunst helemaal niet over. Kunst gaat over of het iets met je doet, of je het mooi vindt. Je hoeft het niet te begrijpen om het mooi te vinden”, aldus de Veghelse kunstenaar.

Lees meer over Christian en Art Studio in de Stadskrant Veghel van woensdag 2 december.Meer berichten