Wijkraad: ‘Na vertraging verloopt aanleg glasvezel nu voorspoedig’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Aanleg Glasvezel in Veghels Buiten.&nbsp;</p>

Aanleg Glasvezel in Veghels Buiten. 

(Foto: )

Wijkraad: ‘Na vertraging verloopt aanleg glasvezel nu voorspoedig’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Na wat vertraging door onder andere een reorganisatie bij KPN en problemen met de vorige aannemer, verloopt de aanleg van gratis glasvezel in de zogenaamde Oude Ontginning van Veghels Buiten nu voorspoedig. Dat laat Wijkraad Veghel-Zuid weten. 

VolkerWessels Telecom, de huidige aannemer is sinds een aantal weken zeer intensief met behoorlijk wat manschappen op verschillende plaatsen in het Veghels Buiten gebied druk bezig met de daadwerkelijke aanleg van gratis glasvezel in dit gebied.
Een project wat door een initiatief van Wijkraad Veghel-Zuid in 2018 is gestart, wordt momenteel gerealiseerd. Het aanleggen van de infrastructuur langs de verschillende wegen is nagenoeg afgerond. Momenteel is men druk bezig met het leggen van de glasvezelkabel door de tuinen van de circa 250 woningen in dit semi-buitengebied. Deels gebeurt dit door handmatige graafwerkzaamheden, echter daar waar mogelijk wordt de kabel over een lengte van maximaal acht meter ondergronds naar een volgend punt in de tuin ‘geschoten’. Op deze manier komt de kabel uiteindelijk op de gewenste plaats tegen de gevel van de woning aan te liggen.

Een ander team zorgt er voor dat de kabel in de verschillende woningen daadwerkelijk wordt binnengebracht.

Jaarwisseling
Als alles volgens planning verloopt, kan men in de tweede helft van december de eerste woningen van signaal voorzien. Snel na de jaarwisseling verwacht de aannemer alle woningen te hebben aangesloten en kunnen de bewoners gaan genieten van supersnel internet.

Meer berichten