Rooise fotografen in scheurkalender National Geographic | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Rooise fotografen in scheurkalender National Geographic

  •   keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Een grotere waardering voor je werk als amateurfotograaf kun je bijna niet krijgen. Jan Ebbenn en Maartje Bogaerts hebben een plek gekregen in de scheurkalender van National Geographic voor het jaar 2021. “Hier ben ik heel erg trots op”, laat Jan weten. 

Jan was zelf ook verrast toen hij een brief binnen kreeg van National Geographic. “Daarin stond dat een foto van mij uit 2019 was geselecteerd. Dat had ik niet aan zien komen. Slechts 365 fotografen van over de hele wereld hebben de scheurkalender gehaald, waarvan slechts enkele Nederlanders. Ik ben geselecteerd uit zo’n tienduizend inzendingen. Geweldig.”

Op de foto zijn enkele nieuwsgierige koeien te zien. Jan stuurde deze foto bewust in, omdat hij een pure Brabantse natuurfoto wilde laten zien. “Hoe mooi is het dan dat deze wordt uitgekozen”, glimt de Rooienaar meer dan tevreden. 

Ook op de foto van Maartje staan koeien, maar in dit geval Schotse Hooglanders. Het plaatje is geschoten in het Vressels Bos. Net als Jan is Maartje terecht trots. “Geweldig om in de scheurkalender te staan, het was echt een verrassing. Leuk om te bedenken dat mensen uit heel Nederland dadelijk mijn foto zullen bekijken.”

Meer berichten