René is geboren met spasmen, maar dat weerhoudt hem er niet van kerststallen te maken | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Ren&eacute; wil de oorlog uit kinderen halen.</p>

René wil de oorlog uit kinderen halen.

René is geboren met spasmen, maar dat weerhoudt hem er niet van kerststallen te maken

  •   keer gelezen

VEGHEL | René Berkenfeld uit Veghel maakt heel veel verschillende dingen van hout, waaronder kersttallen. Wie er eentje aanschaft, steunt een goed doel.

“Ik wil de oorlog graag uit de kinderen halen”, vertelt René op zijn website www.renevoorwarchild.nl/. In zijn werkplaats maakt hij van alles: van kerststukken en kerststallen, tot groeimeters voor kinderen, sleutelrekjes, servethouders, onderzetters en nog veel, veel meer. René is geboren met spasmen, maar hij is een echte vechter. In zijn werkplaats vecht hij voor zijn doel: de oorlog uit de kinderen halen. Daarvoor haalt hij alles uit de kast. René hanteert de figuurzaag en kwast en maakt YouTube-filmpjes over zijn werk. Soms maakt hij werkstukken die hij zelf bedenkt, maar het liefst iets voor een klant op bestelling.

War Child
Warchild is een organisatie die opgericht is in 1995 en zich wereldwijd inzet voor honderdduizenden kinderen die opgroeien in oorlog en geweld. De organisatie werkt aan het versterken van de weerbaarheid en het welzijn van deze kinderen. In het dagelijkse werk richt War Child zich op psychosociale steun, bescherming en onderwijs, maar ook op snelle hulp in noodsituaties.
War Child is een netwerk van onafhankelijke organisaties met het doel om kinderen in oorlog te helpen. Het internationale netwerk wordt gevormd door War Child in Nederland, Duitsland, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Canada, Verenigde Staten, Australië en Ierland. Alle organisaties voeren hetzelfde logo en werken daar waar het kan met elkaar samen, zowel juridisch, operationeel als financieel.

Op René’s website staan foto’s en de prijzen van zijn werkstukken. Daar krijgen Sinterklaas en de Kerstman niet alleen een indruk van zijn werk, maar ze kunnen ook een bijzonder waardevol geschenk bestellen. 

Meer berichten