Robert Wallet bakt pizza's in zijn mobiele steenoven.
Robert Wallet bakt pizza's in zijn mobiele steenoven. Foto:
WINACTIE

Trattoria Da Roberto geeft gratis pizza’s weg

Algemeen 1.994 keer gelezen

VEGHEL | Trattoria Da Roberto is in verband met de coronacrisis al weken dicht. Toch heeft eigenaar Robert Wallet het druk. De twee initiatieven die hij startte lopen als een trein. Samen met de Stadskrant Veghel lanceert Robert een smaakvolle decemberactie. De komende vier weken geeft hij iedere week vier gratis pizza’s weg.

Sinds een paar weken heeft Robert een mobiele pizza-oven voor zijn restaurant in de Deken van Miertstraat staan. Op vrijdag, zaterdag en zondag bakt hij tussen 17.00 uur en 20.00 uur verschillende soorten pizza’s. Robert vertelt hoe hij aan de mobiele pizza-over komt. “Een paar weken geleden toen ik als ‘SOEPerman’ door een van de Veghelse wijken mijn soep deur voor deur probeerde te verkopen, raakte ik in gesprek met één van de kopers. Hij vroeg mij ‘waarom verkoop je geen pizza’s? Mijn antwoord: ik heb geen hout gestookte pizza oven en ik moet eerst drie maanden naar Napoli om te leren het echte deeg te maken’. De man bleek in zijn schuur een Piaggo (Italiaanse driewieler) te hebben met achter in een hout gestookte steenoven. Bovendien kan hij het Napolitaanse deegrecept maken. De rest is geschiedenis.”

Ongemakkelijk
De reacties die Robert krijgt zijn goed. “Je proeft in tegenstelling tot de grote ketens dat de pizza’s hout gestookt zijn afgebakken. Dat geeft een bepaalde smaak. Ik vind het altijd een beetje ongemakkelijk om over mij zelf goede dingen te zeggen. Er staan op Google al een paar reviews over de pizza’s”, lacht hij.
Samen met Stadskrant Veghel geeft Trattoria Da Roberto vier wekenlang vier pizza’s per week weg. Wil je meedoen aan deze gratis winactie. Check de Facebookpagina van Stadskrant Veghel. De pizza’s zijn op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 17.00 uur en 20.00 uur af te halen.

Bestel je pizza op: www.da-roberto.nl.

Pizza uit de hout gestookte steenoven.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant