De Noordkade komt langzaam in kerstsferen.
De Noordkade komt langzaam in kerstsferen.

Drive Thru en speciale wandelroute: ‘Kerst vier je op de Noordkade’

Algemeen 1.922 keer gelezen

VEGHEL | Het succes van de Sinterklaas Drive Thru overtrof alle verwachtingen. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de ondernemers op de Noordkade de Koekbouw gaan ombouwen tot een Kerst Drive Thru. Daarnaast komt er een aantrekkelijke kerstwandeling over de Noordkade zodat bezoekers ook te voet kunnen genieten van alles dat de Noordkade te bieden heeft. “Kerst vier je op de Noordkade”, aldus de ondernemers op de Noordkade.

Even terug naar zaterdag 14 november. Het was de dag van de opening van de Sinterklaas Drive Thru. Volgens Jack Monde, woordvoerder van de Noordkade, was het vanaf het begin een komen en gaan van bezoekers. “Het was echt een gekkenhuis. We hadden dit nooit durven dromen. Er hebben zo’n 3500 auto’s een rondje gereden door de Koekbouw. We hebben heel veel kindjes blij gemaakt. Volgend jaar gaan we hier sowieso op verder borduren. Zonder het coronavirus kunnen we namelijk nog grootser uitpakken”, denkt Jack al voorzichtig vooruit. Het leverde de Noordkade landelijke aandacht op. Zowel de publieke als commerciële omroepen kwamen naar Veghel. “Zonder coronacrisis was dit initiatief waarschijnlijk nooit gelanceerd. Zo brengt deze vervelende tijd toch nog iets goeds voort. Het was voor de ondernemers een extra steuntje in de rug in deze lastige tijd en het is vooral leuk om te doen. Bovendien hebben we natuurlijk het geluk dat we zo’n prachtige locatie hebben die echt de ruimte biedt. Je hebt alles bij de hand en ook nog eens indoor.”


De eerste foto’s bij de grote boom zijn al gemaakt.

Wandel Drive Thru
Tot en met zondag 10 januari verkeert de Noordkade in kerstsferen en als we Jack mogen geloven, wordt dat geen half werk. “Het buitenterrein wordt helemaal aangekleed met lampjes, kerstbomen en andere versiersels. Ook binnen kom je van alles tegen dat je doet denken aan Kerstmis en de jaarafsluiting. Het moet een complete kerstbeleving worden. Om optimaal te genieten van de kerstbeleving, kun je vanaf Parkeerplaats 3 (tegenover Abemec aan de overkant van de NBC-laan) een speciale kerstroute volgen. Je maakt dan wandelend een rondje Noordkade, uiteraard met inachtneming van de 1.5 meter regel. Zo zijn de looproutes duidelijk aangegeven. Voor de kinderen is er een speurtocht naar verstopte kerstmannetjes met op het einde een kleinigheidje. De wandelroute is gratis”, vertelt Jack . P1 en P2 blijven uiteraard gewoon geopend als blauwe zone voor winkelend publiek.

Fata Morgana
De Koekbouw wordt momenteel helemaal gestript en vervolgens ingericht in kerstsferen. “Het moet een beetje de ‘Kerst Fata Morgana’ van Veghel worden. Een adembenemend schouwspel met metershoge kerstbomen, veel lampjes en een arrenslee. Een soort kerstdorp in het klein.”


De Koekbouw wordt helemaal gestript.

Uiteraard zijn er kerst gerelateerde producten aan te schaffen. Jack vervolgt: “Het als bezoeker bestellen van een of meerdere producten of van die heerlijke consumpties in de drive thru is natuurlijk gewenst. Het assortiment spitst zich toe tot eten en drinken. Voor kinderen zijn er poffertjes, knakworstjes in bladerdeeg en candycorn verkrijgbaar. Volwassenen kunnen onder andere genieten van complete maaltijden zoals stampot met een gehaktbal of warme apfelstrudel.” De Kerstmis Drive Thru is vanaf vrijdag 18 december open en is tot en met zondag 10 januari te bezoeken.


Een grote kerstboom bij de ingang.

Centrumondernemers
Of de Kerst Drive Thru het succes van de Sinterklaaseditie kan evenaren, weet Jack niet. Hij hoopt dat consumenten de drukke steden links laten liggen en lekker lokaal gaan winkelen. “We zijn in gesprek met verschillende Veghelse ondernemers om een kraampje te plaatsen op de Noordkade. Inmiddels hebben al enkele bekende Veghelse ondernemers aangegeven interesse te hebben. Het zou mooi zijn als centrumondernemers ons willen helpen om het aanbod op de Noordkade tijdens de kerstdagen te vergroten, daar hebben we allebei plezier van”, hint Jack op een samenwerking tussen de Noordkade en het Veghelse centrum.

LET OP: De Kerstmis Drive Thru is vanaf vrijdag 18 december open, dat is dus niet komend weekend maar de week erop. De actuele openingstijden zijn te vinden op de website van de Noordkade

De Noordkade komt langzaam in kerstsferen. De eerste foto's bij de grote boom zijn al gemaakt.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De bomen liggen klaar om langs de weg geplaatst te worden.
Afbeelding
Afbeelding
De Koekbouw wordt helemaal gestript.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant