Het NK Axe Throwing werd in 2020 voor het eerst georganiseerd en kende een succesvol verloop.
Het NK Axe Throwing werd in 2020 voor het eerst georganiseerd en kende een succesvol verloop.

Nederlands Kampioenschap bijlwerpen uitgesteld, nieuwe datum volgt

Algemeen 512 keer gelezen

VEGHEL | Het jaarlijkse NK Axe Throwing gaat niet door. Host van het NK en eigenaar van Axe Throwing Veghel, Roel Kouwenberg, vindt het gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus niet verantwoord om de editie in januari door te laten gaan. Wel laat Roel weten achter de schermen druk bezig te zijn met het plannen van een nieuwe datum. “De voorbereidingen voor de kampioenschappen waren al in volle gang, maar we hebben dit nu even stopgezet. We hopen in het najaar van 2021 alsnog een editie te kunnen houden.”

Het NK Axe Throwing werd in 2020 voor het eerst georganiseerd en kende een succesvol verloop. Onder de bezielende leiding van presentator Johan Vlemmix kroonde Paul Kleine zich uiteindelijk tot de eerste Nederlands Kampioen bijlgooien.
Naast het bijlwerpen heeft Roel van Noordkade Uitjes nog veel meer in zijn mars: “We zijn druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe variant op de klassieke kinderfeest-speurtocht. Vanaf januari kan iedereen de nieuwe activiteit ‘Boer Jan’ boeken. Een feestje waar nog lang over nagepraat gaat worden. Kinderen gaan gewapend met een tablet, kruiwagen en verschillende attributen op zoek naar verschillende opdrachten op de Noordkade. Door middel van Augmented Reality zien de kinderen bijvoorbeeld een heuse tractor verschijnen.”
Daarnaast is Roel druk bezig met het updaten van zijn escaperooms, puzzels worden vernieuwd of herzien en er worden nieuwe spelelementen toegevoegd. “Ons bedrijf wordt hard getroffen en het aantal bezoekers is flink afgenomen. We gebruiken deze periode voor professionalisering zodat we straks, wanneer we weer volle bak mogen draaien, nog betere kwaliteit kunnen aanbieden.”

Voor meer informatie kijk op: www.noordkade-uitjes.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant