‘Het lied moet hoop geven, maar het vertelt ook zeker de harde waarheid van Alzheimer’

Algemeen 252 keer gelezen

MARIAHEIDE | Je gevoelens kunnen uiten in muziek is niet raar. Muziek en emotie liggen namelijk dicht bij elkaar. Dat geldt ook voor Remco Kuijs, zanger van de naar hem vernoemde band KUIJS. Zijn opa heeft Alzheimer en het gaat het laatste jaar niet goed met hem. Om zijn gevoelens kwijt te kunnen, schreef Remco het lied Strangers in Your Mind, die ze op maandag 14 december hebben opgenomen bij Energy Studio in Mariaheide. Deze single zal rond het nieuwe jaar worden uitgebracht op CD en de streamingsdiensten. De helft van de opbrengst hiervan gaat naar stichting Alzheimer Nederland. “Opa weet hier niks van. Hij krijgt er ook niks van mee”, zegt Remco. 

KUIJS is in 2019 gevormd en bestaat uit vier heren die elkaar via het Rock City Institute in Eindhoven kennen. Daar studeren ze nu nog en hebben ze het nummer veel samen kunnen repeteren. Remco is zanger en gitarist, Bob Martens speelt de drums, Imre Roos de basgitaar en Floris van Dorst is hoofdgitarist. “Onze muziekstijl is heel divers”, vertelt Remco. “We maken met namen pop-rock muziek, maar we wagen ons ook aan bijvoorbeeld ballads en 60s rock. Strangers in Your Mind is een ballad.”

Tijd voor actie
Remco heeft het nummer al in december 2019 geschreven. Met behulp van de andere bandleden is het nummer volledig uitgewerkt. Dat ze de single nu opnemen is onder andere de invloed van corona. “Wij kunnen op het moment helaas niet optreden. Daarom was het nu een goede tijd om actie te ondernemen voor Alzheimer. Dus doken we de studio in.” De opnames bij Energy Studio zijn goed verlopen. Nu moet het nummer nog bewerkt worden en daar gaat wat tijd overheen.

Alzheimer Nederland
Stichting Alzheimer Nederland zet zich in voor een toekomst zonder dementie een een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Dat doen ze door voorlichting over dementie te geven, ondersteuning te bieden, op te komen voor betere zorg voor mensen met dementie en het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek door financiële ondersteuning.

‘Het was tijd om actie te ondernemen voor Alzheimer’

‘De harde waarheid’
Met de single willen de heren niet alleen Alzheimer Nederland steunen, maar ze willen alle dementerenden onder de aandacht brengen. Daar horen ook de familie en vrienden bij, en uiteraard Remco’s vechtende opa. “Het lied moet hoop geven, maar het vertelt ook zeker de harde waarheid van Alzheimer”, aldus de zanger.

Informatie
Om de single uit te kunnen opnemen en uitbrengen, zijn de studenten een crowdfunding begonnen. Donaties zijn tot en met 31 januari van harte welkom om via KUIJS stichting Alzheimer Nederland te steunen. Deze is te vinden via www.doneeractie.nl. Zoek vervolgens op ‘Single KUIJS Alzheimer project’. Ook is de funding te vinden via de Facebookpagina KUIJS.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant