De geplande Kerst Drive Thru op de Noordkade.
De geplande Kerst Drive Thru op de Noordkade.
UPDATE 2

Gemeente sluit Kerst Drive Thru, voetgangers wel welkom

Algemeen 3.492 keer gelezen

UPDATE 2:

De Kerst Drive Thru op de Noordkade in Veghel mag van burgemeester Kees van Rooij toch niet doorgaan. Dat heeft hij de organisatie zaterdagmiddag laten weten. De gemeente heeft de Kerst Drive Thru gesloten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

De organisatie achter de drive thru door de Koekbouw hoopt maandag alsnog op groen licht. “We hebben per brief bezwaar aangetekend tegen het besluit. De gemeente heeft nog geen tijd gehad om inhoudelijk te reageren. Vandaar dat we sowieso tot maandag gesloten zijn. We gaan na het weekend kijken wat er mogelijk is”, aldus de organisatie.

UPDATE 1: 

VEGHEL | Na een goed gesprek met de gemeente besloot de organisatie achter de Noordkade Kerst Drive Thru gisteren nog even dicht te blijven. Dit om de gemeente wat extra tijd te geven om alles rond te krijgen. Zaterdag om 10.00 uur gingen de deuren alsnog open. 

De Noordkade Kerst Drive Thru ging zaterdag om 10.00 uur alsnog open. Dit gebeurt volgens de organisatie in goed overleg met de gemeente. Samen was ook besloten om vrijdag nog even dicht te blijven. De veiligheidregio heeft nog geen oordeel gegeven.

De Koekbouw is helemaal gestript en vervolgens ingericht in kerstsferen. “Alles is erop ingericht om heerlijke producten van de horeca op de Noordkade op veilige maar toch prachtige manier vanuit de auto af te halen. Het is dus echt een afhaalprincipe”, laten de ondernemers op de Noordkade weten.

De Drive Thru is te bereiken via de ingang van de haven, langs de silo’s, naar het Noordkade-terrein (dus niet via de NCB-laan). Vandaag (zaterdag) en morgen zijn ze van 10.00 uur tot 20.00 uur geopend.


VEGHEL | Door de nieuwe aangescherpte overheidsmaatregelen ter bestrijding van de verdere verspreiding van het coronavirus blijft de geplande ‘Kerst Drive Thru’ in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel voorlopig dicht. De organisatie is nog wel in gesprek met de gemeente en de veiligheidsregio om te bezien of middels enkele nieuwe aanpassingen op het gebied van veiligheid alsnog mogelijkheden zijn om de ‘drive thru’ voor Kerstmis open te stellen voor het publiek. 

Een bezoek te voet aan de Noordkade (parkeren op P3) in fraaie kerstsfeer blijft wel mogelijk. De horeca op de Noordkade heeft fraaie afhaalpunten voor eten en drinken geopend. Er is voor jong en oud voldoende te zien op het buitenterrein van de Noordkade en binnen in de Proeffabriek.

Kijk voor openingstijden op: www.noordkade-veghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant