De presentatoren met rechts Eric.
De presentatoren met rechts Eric.

Noordkade Uitjes heeft vaccin tegen saaie kerstdagen

Algemeen 838 keer gelezen

VEGHEL | Door alle coronamaatregelen zijn de mogelijkheden tijdens Kerstmis beperkt. Toch willen ze bij Noordkade Uitjes niets weten van saaie kerstdagen. Daarom houden ze op Tweede Kerstdag een avondvullende online kerstquiz. Inschrijven kan, als je er snel bij bent, nog net. 

Het aanbod van de vragen is volgens de organisatie zeer gevarieerd. Zo zijn er vragen waarbij je algemene kerst-kennis getest wordt, wordt er livemuziek gespeeld en er passeren verschillende foto’s en videofragmenten de revue. “De meeste vragen zijn niet of lastig op te zoeken, dat maakt deze quiz zo leuk. Dat alles in een gezellige kerstsetting. De presentatie is in handen van twee heuse kerstmannen. We willen mensen graag een leuke invulling voor kerst bieden”, laat Eric Janssen, een van de presentatoren weten. Iedereen uit het gezin kan meedoen met de quiz.

Unieke inlogcode
Voor Noordkade Uitjes is Kerstmis normaal gesproken de drukste periode van het jaar. De escaperooms, het hakbijl gooien en de andere activiteiten zijn dan erg populair. Eric: “Door corona hebben we ons erbij neergelegd dat deze activiteiten dit jaar wat minder zijn. We willen graag alsnog een alternatief bieden voor families en kleine vriendengroepen. Uiteraard volledig binnen de huidige set corona-maatregelen. Toen kwamen we op het idee van een Kerst Pub Quiz.” Met grote groepen bij elkaar komen, mag niet. Daar hebben ze bij Noordkade Uitjes iets op gevonden. “Per team ontvang je één unieke inlogcode waarmee je via een streaming-website toegang krijgt tot de livestream. Door gebruik van Teams, Zoom of Skype kan je jouw beeldscherm delen en zo toch, op afstand, met elkaar deelnemen aan de kerstquiz”, legt Eric uit.

Aanmelden
Aanmelden voor de quiz kan nog tot en met 24 december. De kosten voor deelname zijn 25 euro per team, aanmelden kan via: www.noordkade-uitjes.nl/kerstquiz. De quiz begint om 20.00 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen.
Eric heeft tot slot nog een paar tips: “Gekoelde drankjes kunnen via onze website besteld worden. Kies bijvoorbeeld voor een krat Estaminet, redelijk onbekend bij het grote publiek maar zeker de moeite waard. Bij HelloBier zou ik gaan voor de Gouden Carolus Christmas, de Wijn-tap bij WijnDivas is ook een aanrader. Voor een lekkere versnapering kun je terecht bij Wittern, daar heb je anderhalve meter bierworsten”, besluit hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant