Afbeelding
Column burgemeester Van Rooij

Het jaar 2020

Column Bedrijvig Meierijstad 593 keer gelezen

2020 is een héél ander jaar geworden dan dat we ons allemaal vooraf hebben voorgesteld. Dat weet ik zeker. We stapten het nieuwe jaar in vol goede moed en plannen: hoe anders is het voor de meesten van u verlopen! De wereldwijde Covid-19 pandemie heeft haar sporen achtergelaten, zowel in de persoonlijke als in de zakelijke sfeer. Goed om daar met elkaar oog voor te blijven houden, ook als straks deze crisis voorbij is.

In de contacten afgelopen jaar met individuele ondernemers heb ik veel verschillende reacties gezien en gehoord over wat hen is overkomen. Maar ondernemers blijven daar niet in hangen. Na bezinning op de situatie hebben velen plannen gemaakt of bijgesteld. Soms moest er afscheid worden genomen van medewerkers, investeringen aangepast of uitgesteld. Een deel van u heeft zelfs kansen gezien en een nieuwe business opgestart.

Ik ben ervan overtuigd dat deze verschrikkelijke pandemie ons allemaal veel heeft geleerd. We zijn weer eens met de neus op de feiten gedrukt. Moesten ineens afstand houden tot elkaar, zoveel mogelijk thuiswerken en ad hoc maatregelen treffen om te kunnen blijven ondernemen. Wat heeft het ons aan nieuwe inzichten opgeleverd? Wat zijn onze kernwaarden zowel privé als zakelijk? Ik hoop dat de ervaringen die we afgelopen jaar hebben opgedaan en de lessen die we daaruit leerden terugkomen in een beetje betere wereld; in een hoopvol nieuw jaar.

Alvast een gezond en voorspoedig 2021 toegewenst!
Kees van Rooij
Burgemeester Meierijstad

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant