Netty van den Tillart-van Vugt is 100 jaar: ‘Haar grote wens’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Netty van den Tillart-van Vugt.</p>

Netty van den Tillart-van Vugt.

Netty van den Tillart-van Vugt is 100 jaar: ‘Haar grote wens’

  •   keer gelezen

VEGHEL | “Dankbaar zijn we dat op maandag 28 december, onze altijd zorgzame en positieve mama, Netty van den Tillart-van Vugt de respectabele leeftijd van 100 jaar heeft mogen bereiken. Dit was haar grote wens”, aldus haar trotse kinderen.

Mevrouw van den Tillart heeft in deze 100 jaar veel veranderingen gezien. Het water kwam uit de put, de wegen onverhard, geen tv, telefoon of computer, de huisarts kwam met paard en kar, geen slimme apparaten in huis en geen centrale verwarming. “Op maandag was het vroeger wasdag en de lakens hingen aan de waslijn. Wat een andere tijd! Ze was altijd energiek en ‘hield’ ook altijd haar eigen straatje schoon. Het voeden en kleden van haar gezin gaf haar een compleet gevulde dag. Ze is heel creatief en kon heerlijk koken. Haar soepen, pannenkoeken en balkenbrij zijn in Veghel ‘wereldberoemd’”, vertellen haar kinderen.

18 jaar geleden is mevrouw van den Tillartin het AAtrium gaan wonen. Ze is hier met haar man nog een half jaar samen geweest. Met haar instelling van “gewoon doorgaan”, “den aard meenemen”, en “je nuttig maken” en met hobby’s van zingen, dansen, verstelwerk, breien en op zijn tijd op vakantie, geniet ze in het verzorgingshuis tot op heden van een mooie oude dag. De Lockdown was voor haar soms verdrietig maar ze sloeg er zich, samen met het personeel en haar kinderen op afstand, doorheen.


Netty van den Tillart-van Vugt met het zorgpersoneel van AAtrium tijdens haar honderdste verjaardag. 

Ondanks de beperkingen en haar minder goede conditie heeft mevrouw van den Tillart een bijzonder eeuwfeest gehad met haar familie en het personeel van het AAtrium. Haar petekind Corry was op het grote scherm te zien met gitaarspel en zang, evenals burgemeester Van Rooij die hierop zijn felicitaties deed. “Allen, ook die hieraan hebben meegewerkt middels felicitaties en bloemen, zeggen we hartelijk dank!”

Meer berichten