Een winter vol verhalen met een literaire winterwandeling | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Een winter vol verhalen is een bundel verhalen&nbsp;</p>

Een winter vol verhalen is een bundel verhalen 

(Foto: )

Een winter vol verhalen met een literaire winterwandeling

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Bibliotheek Meierijstad organiseert speciaal in deze donkere wintermaanden een wandeling vol verhalen. Download op de website www.bibliotheekmeierijstad.nl het routeblad en je kunt op pad. Op de route vind je acht stops waar een poster met een QR-code hangt (de codes staan ook in het routeboekje). Scan de code met je mobiele telefoon en geniet van een kort winterverhaal of een mooi gedicht.

De Bibliotheek is een plek waar verhalen gedeeld worden. Ze willen heel graag iets positiefs bieden met een link naar de collectie vol prachtige verhalen. Het liefst buiten, corona-proof, zodat mensen de wandeling kunnen doen wanneer het hun uitkomt. Leesplezier én ontspanning. Je kunt de route lopen tot en met februari 2021. Er zijn routes beschikbaar in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode en Erp.

Een winter vol verhalen
De Bibliotheken waren direct gecharmeerd van de nieuwe bundel Een winter vol verhalen. Medewerkers uit de verschillende vestigingen lezen hier een selectie uit voor. De bundel is heel divers. Er staan korte verhalen in, maar ook herinneringen, brieven en gedichten. De ene bijdrage is vrolijk van toon, de ander wat meer ernstig, maar ze zijn allemaal passend bij deze tijd. Een groot aantal bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers werkte mee aan de bundel. Daarbij kun je denken aan Merijn de Boer, Ronald Giphart, Bas Heijne en Tom Lanoye. De verhalen van deze schrijvers zijn tijdens de wandeling te horen. En als je na de wandeling denkt dat het naar meer smaakt, dan is het boek gewoon te leen bij de Bibliotheek.

Download de looproutes via: www.nobb.nl.

Meer berichten