Afbeelding

GroenLinks en Partij van de Arbeid gaan samenwerken in Meierijstad

Politiek 705 keer gelezen

VEGHEL | GroenLinks en PvdA hebben besloten om hun krachten te bundelen en trekken samen op bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Maandagavond hebben de beide partijen een ledenvergadering gehouden. In beide ledenvergaderingen is positief gereageerd op het voorstel en na stemming is formeel toestemming verleend om met deze samenwerking van start te gaan.

“In het voorjaar hebben we in ons bestuur gesproken over onze toekomst: hoe kunnen we in Meierijstad een krachtig, progressief geluid laten horen? Onze conclusie was dat een samenwerking met GroenLinks daarbij helpt”, legt Marja Stevens, voorzitter van PvdA Meierijstad uit. Cent van den Berg, voorzitter GroenLinks Meierij en Maashorst, vult aan: “We hebben in meerdere gemeentes ervaring met de samenwerking GroenLinks-PvdA. In Boxtel trekken GroenLinks en PvdA ook samen op, dat heeft bij meerdere verkiezingen goed gewerkt.” Anton Sweere, secretaris PvdA, laat weten dat ze samen aan de slag gaan om een goed verkiezingsprogramma te schrijven. “De afgelopen maanden hebben we verkennende gesprekken gevoerd, die verliepen open en succesvol.”

‘Goede klik’
Kwafo Acquaah Arhin, secretaris van GroenLinks, zegt te willen laten zien dat ze verbonden zijn met de landelijke partijen en hij wil die herkenbaarheid behouden. “We gaan daarom onder de naam PvdA-GroenLinks Meierijstad verder. Ik ben blij dat we op deze manier ons groene en progressieve geluid kunnen laten horen. In de tussentijd heb ik al contact gehad met de mensen van PvdA en er is een goede klik. We gaan een mooie samenwerking tegemoet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant