Talvi en DeMooiKrant gaan samen MooiSchijndel uitgeven: ‘We zitten allebei vol ambitie’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Jeroen van de Sande (zittend) en Jeroen van der Horst in het centrum van Schijndel.</p>

Jeroen van de Sande (zittend) en Jeroen van der Horst in het centrum van Schijndel.

(Foto:)

Talvi en DeMooiKrant gaan samen MooiSchijndel uitgeven: ‘We zitten allebei vol ambitie’

  •   keer gelezen

SCHIJNDEL | Uitgeverij Talvi (Stadskrant Veghel) en DeMooiKrant (MooiRooi) gaan samen een krant maken in Schijndel. De twee organisaties werkten al nauw samen en brengen vanaf vandaag (woensdag 13 januari) samen de DeMooiSchijndelKrant uit.

Mede-eigenaar van DeMooiKrant Jeroen van de Sande vindt het juist in deze moeilijke en onzekere tijd goed om de krachten te bundelen. “We kijken vooruit en zitten allebei vol ambitie. Samen gaan we de hele gemeente voorzien van nieuws, achtergronden en advertenties. Het heeft geen zin om elkaar de tent uit te vechten. Deze samenwerking komt de kwaliteit en de nieuwsvoorziening van MooiRooi, MooiSchijndel en Stadskrant Veghel ten goede.” Met Ineke Blummel, voormalig uitgever van DeMooiSchijndelKrant, zijn afspraken gemaakt met betrekking tot de overdracht. De vernieuwde MooiSchijndelKrant valt vanaf 13 januari iedere woensdag op de mat in Schijndel, Wijbosch en Gemonde. Jeroen van de Sande en Ties van Dooren vormen samen de nieuwe hoofdredactie. Zij gaan dit doen naast hun hoofdredacteurschap voor de MooiRooi (Jeroen) en Stadskrant Veghel (Ties).

Nieuws uit Meierijstad
Eén krant voor de hele gemeente Meierijstad komt er niet. Wel vinden Uitgeverij Talvi en DeMooiKrant het belangrijk om verhalen uit de volledige gemeente te delen. In alle drie de kranten worden daarom Nieuws uit Meierijstad, ’n Mooie Klik pagina’s geïntroduceerd. “Daar zijn allerlei interessante zaken te lezen uit heel Meierijstad. De kranten behouden gewoon de eigen verhalen en informatie uit het eigen verspreidingsgebied, maar daar komt dus extra nieuws uit andere kernen bij”, legt Van de Sande uit.

Eén aanspreekpunt
De twee uitgeverijen vinden elkaar al met regelmaat. Door deze nieuwe stap wordt de samenwerking verder geoptimaliseerd. Dat geldt uiteraard ook voor de commerciële afdeling. “Het is voor iedereen prettig als er één aanspreekpunt is. Een ondernemer wil bijvoorbeeld makkelijk in heel Meierijstad zichtbaar zijn. Dat kan straks als onze commerciële afdelingen nog beter samenwerken”, laat Jeroen van der Horst, bladmanager van Stadskrant Veghel, weten.
Het eerste succes voor Uitgeverij Talvi en DeMooiKrant is al binnen. Gezamenlijk hebben ze de gemeenteberichten voor de komende twee jaar binnengehaald. “We zijn hier erg blij mee”, zegt Van der Horst. “Het geeft onze kranten extra uitstraling en het onderstreept het vertrouwen dat de gemeente in ons heeft. De gemeenteberichten zijn bij Stadskrant Veghel, DeMooiRooiKrant en DeMooiSchijndelKrant in goede handen.”

Talvi
Talvi is niet alleen uitgever van Stadskrant Veghel. Het geeft ook De Maas Driehoek, Udens Weekblad en Weekblad Regio Oss uit. Daarnaast zijn ze regio overstijgend bekend van de website www.kliknieuws.nl. Een gevestigde naam die niet meer weg te denken is uit de regionale nieuwsvoorziening in Noord-Brabant.
Ook het ondernemersblad Bedrijvig is een magazine met veel uitstraling en statuur.

Meer berichten