Dronken bestuurder rijdt rond met vals rijbewijs | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Dronken bestuurder rijdt rond met vals rijbewijs

  •   keer gelezen

ERP | In de nacht van vrijdag op zaterdag reed de politie over de Brugstraat in Erp. Ze zagen een personenauto met hoge snelheid naderen en passeren. “Wij keerden ons voertuig en zette de achtervolging in. Later zagen wij de personenauto geparkeerd staan op de Hoogstraat in Erp.” Daar heeft de politie een controle uitgevoerd.

“Wij controleerden de bestuurder die zelf al snel aan gaf dat hij gedronken had. Hij gaf aan 0.7 liter wodka op te hebben. Wij lieten de verdachte blazen en zagen indicatie F. Het zat dus goed fout. Ook zagen wij dat de bestuurder onvast ter been was en bloed doorlopen ogen had.” De politie wilde het rijbewijs van de verdachte vorderen, maar de man had geen rijbewijs bij zich. De politie vervolgt: “Die lag in zijn woning een meter verderop vertelde hij. De verdachte ging met ons mee naar zijn woning, waarna hij zijn rijbewijs aan ons overhandigde. Eenmaal op het politiebureau aangekomen controleerden wij het rijbewijs. Al snel bleek dat deze vals was. Hierop werd de verdachte ook aangehouden voor identiteitsfraude.”

Nachtje cel
Nadat de verdachte een ademtest had verricht op het ademanalyseapparaat, waarvan de uitslag 815 UGL betrof, werd hij overgebracht naar het politiebureau in Den Bosch.

De verdachte heeft een nachtje in de cel doorgebracht waarna hij de volgende dag gehoord werd. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Meer berichten