VOLOP Meierijstad heeft een eigen plekje in hartje Schijndel | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Centrummanager van Schijndel Harrie Van Herpen, Donna van den Bosch van VOLOP Meierijstad en pandeigenaar Roland van Rozendaal. &nbsp;</p>

Centrummanager van Schijndel Harrie Van Herpen, Donna van den Bosch van VOLOP Meierijstad en pandeigenaar Roland van Rozendaal.  

(Foto: )

VOLOP Meierijstad heeft een eigen plekje in hartje Schijndel

  •   keer gelezen

VEGHEL | Donna van den Bosch is in mei 2020 gestart met haar missie om de centra in Meierijstad nieuw leven in te blazen. Onder de noemer VOLOP Meierijstad probeert de 21-jarige Erpse om leegstaande panden te vullen met kleinschalige en lokale initiatieven. Een kans voor culturele en maatschappelijke initiatieven, maar ook startende ondernemers, om de centra van Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel aantrekkelijker te maken. In Schijndel krijgt VOLOP een boost doordat ze vanaf woensdag 20 januari een kantoor heeft aan Het Verlengde Kloosterpad. “Op de woensdagen zijn we te vinden in hartje Schijndel”, zegt Van den Bosch blij.

VOLOP Meierijstad is een samenwerking tussen de gemeente, centrummanagement, VOLOP Brabant en de provincie. Van pandeigenaar Roland van Rozendaal en centrummanager Harrie Van Herpen kreeg kartrekker Donna van den Bosch het aanbod om kantoor te houden in een pand aan Het Verlengde Kloosterpad in Schijndel. “Daar hebben we uiteraard volmondig ‘ja’ op gezegd. We zijn vanaf nu op woensdagen midden in hartje Schijndel te vinden. Op dinsdagen zitten we bij het centrummanagement in Veghel in de bibliotheek”, vertelt Van den Bosch.
In totaal heeft VOLOP Meierijstad nu twee ondernemers geplaatst in Sint-Oedenrode en eentje in Veghel. Van den Bosch hoopt snel in Schijndel met nieuws te komen. “Er zijn gesprekken gaande om een super leuk initiatief een eigen plek te bieden”, verklapt ze.

Onzekerheid
Het plaatsen van ondernemers in leegstaande panden is in tijden van corona niet eenvoudig. Van den Bosch: “We hebben best wat aanmeldingen gehad, maar het is logisch dat mensen in coronatijd niet zo snel een nieuw initiatief starten. De onzekerheid omtrent Corona maakt dat mensen voorzichtig zijn en dat begrijp ik heel goed. Toch kan het geen kwaad om vast met elkaar in gesprek te gaan. Sterker nog, op het moment dat de coronamaatregelen worden versoepeld, kunnen we meteen schakelen. Dan staan we in de startblokken om een gesprek met elkaar te voeren. Een gesprek is overigens volledig vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Dus wij komen juist nu graag in contact met mensen om achter de schermen samen te werken aan mooie plannen.”

Grote panden
Tot nu toe is het nog niet gelukt om in Schijndel een initiatief te plaatsen. Van den Bosch wijdt dat aan de ene kant aan het feit dat Schijndel kampt met relatief weinig leegstand en aan de andere kant uiteraard met corona. “Voor Schijndel is het natuurlijk hartstikke fijn dat er zo weinig leegstand is. Wanneer er in Schijndel een winkel weggaat, lijkt het wel of die meteen weer gevuld is. In het centrum staan wel een paar grote panden leeg. Daar willen we graag een oplossing voor vinden.”

Eigen plekje
Ze is blij met een eigen plekje in het centrum van Schijndel. “Centrummanager Harrie van Herpen heeft ons goed geholpen. Het is fijn om een eigen plekje te hebben en niet in een gemeenschappelijke ruimte te zitten wanneer je zit te skypen of een online vergadering hebt.
Geïnteresseerden kunnen zich bij Donna melden. “Wie weet kunnen we elkaar helpen. Het streven is om zoveel mogelijk initiatieven een mooi plekje te geven in de centra van Meierijstad en dus ook in Schijndel”, aldus de projectleider van VOLOP Meierijstad. VOLOP brengt pandeigenaren en initiatiefnemers bij elkaar en zoekt gezamenlijk naar een overeenkomst waar alle partijen baat bij hebben. Het gaat om initiatieven die niet concurreren met de bestaande ondernemers en zodoende een aanvulling zijn voor het overige winkelaanbod. Donna vervolgt: “Dus, ben je kunstenaar, maatschappelijk betrokken of een startende ondernemer en heb je een innovatief of leuk idee? Laat het ons weten dan kunnen we samen in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

Meer info op: www.volopmeierijstad.nl.

Meer berichten