Gymnasium Bernrode houdt online open dag | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Digitale open dag bij Bernrode.
Digitale open dag bij Bernrode. (Foto: )

Gymnasium Bernrode houdt online open dag

  •   keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Vanwege de coronamaatregelen gaan veel open dagen van middelbare scholen niet door. Gymnasium Bernrode uit Heeswijk-Dinther bedacht een leuk alternatief om basisschoolleerlingen toch een kijkje te geven achter de gesloten schooldeuren. Een interactieve online open dag voor en door leerlingen. Op 31 januari kunnen groep 8’ers en hun ouders een virtuele rondleiding volgen, een proefles bijwonen en al hun vragen stellen op de website van de school. 

“Het kiezen van een middelbare school is geen gemakkelijke opgave”, zegt Quincy Veldhuis die zowel docent als teamleider is op Gymnasium Bernrode. Daarom wilde de school juist in deze coronatijd waarin er al zoveel anders is dan normaal, de open dag laten doorgaan. Ze vervolgt: “De afgelopen tijd hebben we door het geven van digitaal onderwijs al gezien dat er online heel veel mogelijk is. De uitdaging voor ons was om niet alleen een kijkje te geven op onze school, maar ook onze sfeer over te brengen en te laten zien wat je allemaal op Bernrode kunt beleven. En wie kan dat nu beter laten zien, dan onze leerlingen?”

Virtueel door de school
Op zondag 31 januari kunnen basisschoolleerlingen en hun ouders inloggen op een speciale open dag omgeving op de website van de school. Veldhuis legt uit: “Om onze school te laten zien, nemen onze leerlingen je mee op een virtuele tour door het gebouw. Je verkent de lokalen, aula en de kantine, maakt kennis met docenten en onderweg kom je alles te weten over ons gymnasium.”
In korte video’s vertellen eerstejaars hoe zij de sfeer op school vinden en hoe het er echt aan toegaat in de eerste klas. Ook kunnen kinderen proeflessen volgen. “En wil je hierna nog meer weten? Dan kun je al jouw vragen stellen aan leerlingen, docenten en leden van het zorgteam. Zij zitten de hele dag klaar om alle vragen live te beantwoorden. Ik nodig iedereen van harte uit om een online kijkje in onze school te nemen op onze virtuele open dag”, besluit Veldhuis.

Meer berichten