Online open dagen op Veghelse middelbare scholen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Online open dagen op Veghelse middelbare scholen

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het Fioretti houdt op zaterdag 30 januari een online Open Dag. Via de websites www.zwijsencollege.nl presenteert de Veghelse middelbare school een interessant programma.

De Open Dag van het Zwijsen College vindt op zaterdag 30 januari plaats. Dit jaar is dat vanwege de coronamaatregelen een online Open Dag. “Via de website www.zwijsencollege.nl bieden we een afwisselend programma aan, met onder andere een live talkshow en leerlingenpanels vanuit de studio op de Noordkade. Verder kunt u samen met uw zoon of dochter informatieve filmpjes en leuke leerlingenvlogs bekijken. Luister naar onze ervaringsdeskundigen - leerlingen, medewerkers en ouders - en maak een virtuele tour via onze homepage”, laten ze op het Zwijsen College weten.
Natuurlijk kan men die dag ook via de chat of telefonisch in contact treden met de medewerkers. Het programma is te vinden in een advertentie elders in deze krant. Men hoeft zich niet aan te melden. Alle informatie is vanaf 10.30 uur de gehele dag door beschikbaar en aanklikbaar. Zo kan men naar eigen behoefte informatie verzamelen en de sfeer proeven.

Kleinschaligheid
Het Zwijsen College biedt kleinschalig en geborgen onderwijs op maat. De leerling en zijn/haar talenten staan centraal. De Veghelse school biedt structuur, de juiste begeleiding en helpt bij het maken van keuzes. In de brugklas staat naast het leren ‘leren’ ook nadrukkelijk de klassensfeer centraal.

Brugklassen
Het Zwijsen is dé school voor havo en vwo voor Veghel. De dakpanklassen havo-mavo en havo-vwo stellen vroege selectie uit en zorgen voor optimale ontwikkelkansen. Daarnaast hebben ze een vwo-brugklas.

Havo
Havisten zijn over het algemeen denkende doeners. “De praktische vertaalslag van leerstof heeft een duidelijke plaats in ons onderwijs. Daarmee richten we ons onder andere op het verhogen van de motivatie van de leerlingen. Vanaf leerjaar 1 bieden we verbredende en verdiepende modules aan, maar leerlingen kunnen in die tijd ook kiezen voor extra begeleiding”, meldt het Zwijsen.

Vwo
Leerlingen met een havo/vwo- of vwo-advies kunnen kiezen voor Fast Lane vwo+. Vwo’ers die van uitdaging houden, kunnen één van de extra vakken kiezen: natuurwetenschappen (robotica) of Chinees. Alle vwo-leerlingen kunnen versnellen en dus in hun eigen tempo leren. Door in de vijfde klas al in één of meerdere of zelfs alle vakken examen te doen, is er tijd voor bijvoorbeeld een vak aan de universiteit of om een speciaal Engels (Cambridge) programma op hoog niveau af te sluiten. Vanzelfsprekend kan het vwo ook gewoon in zes jaren worden gedaan.

Bèta
Alle werelden van techniek komen voorbij in de bètavakken. De leerlingen worden optimaal voorbereid op de digitale wereld met hun Chromebook, door onder andere mediawijsheid en programmeren bij het vakinformatica.

Meer informatie op: www.zwijsencollege.nl.

Meer berichten