Online Open Dag van Fioretti College met interessant programma | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Online Open Dag van Fioretti College met interessant programma

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het Fioretti houdt op zaterdag 30 januari een online Open Dag. Via de websites www.fioretticollege.nl presenteert de Veghelse middelbare school een interessant programma.

Het Fioretti College is een school die je met al je zintuigen moet ervaren. Vanwege de lockdown is dat helaas niet mogelijk. Daarom organiseren ze op zaterdag 30 januari een informatieve online Open Dag. Via de website www.fioretticollege.nl presenten ze een interessant programma, met onder andere een live talkshow en leerlingenpanels vanuit de studio op de Noordkade. “Samen met uw zoon of dochter kunt u ook allerlei filmpjes en leerlingenvlogs bekijken. Onze medewerkers zijn die dag per telefoon en chat bereikbaar. Het complete programma staat in onze advertentie elders in deze krant”, laten ze op het Fioretti weten. Aanmelden is niet nodig, want vanaf 11.00 uur is alle informatie de gehele dag door beschikbaar en aanklikbaar.

Onderwijsaanbod
Het onderwijs op het Fioretti is praktisch en persoonlijk. Brugklassers krijgen les van een klein docententeam in een aparte vleugel. “Als leerling word je gezien en gehoord en dat geeft een veilig en betrokken gevoel. We bieden de leerwegen praktijkonderwijs (PrO), basisberoeps, kaderberoeps en mavo aan. Met onze combi-klassen zorgen we ervoor dat elke leerling op het juiste niveau uitgedaagd wordt”, aldus de school. Alle eerstejaars leerlingen mavo en vmbo werken vanaf de brugklas met een eigen laptop.

Theorie en Praktijk
De praktijklokalen zijn ingericht als een kopie van de werkelijkheid. Theorie wordt gegeven in klassikale situaties en op leerpleinen. De leerlingen krijgen begeleiding en er wordt een portfolio opgebouwd. Een optimale voorbereiding op mbo, havo en/of beroep.

Profielkeuze
In het derde leerjaar van het Fioretti College kiezen de basisberoeps en kaderberoeps leerlingen één van de volgende profielen: Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren & Energie (PIE), Mobiliteit & Transport (M&T), Economie & Ondernemen (E&O), Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) of Zorg & Welzijn (Z&W). Mavo-leerlingen oriënteren zich via het profiel Dienstverlening & Producten (D&P) of het vak Technologie & Toepassing (T&T) op hun vervolgstudie en het beroepenveld.

Havo-mavo brugklas
Leerlingen die in aanmerking komen voor de havo-mavo brugklas, krijgen op havo-niveau les op het Zwijsen College. In de loop van het jaar volgt er een advies. Leerlingen met mavo-advies maken de overstap naar het Fioretti College.

Combi-klassen
De combi-klassen mavo-kader en basis-PrO zijn er voor leerlingen die in de nabije toekomst mavo of basis aan zouden moeten kunnen, maar nog wat extra ondersteuning nodig hebben.

Praktijkonderwijs
Op de afdeling praktijkonderwijs is er extra tijd en zorg voor leerlingen die moeite hebben met leren. De groepen zijn klein, de mentor is tevens coach en er zijn veel praktijkvakken. In leerjaar 4, 5 en 6 lopen de leerlingen enkele dagen per week stage.

Meer info via: www.fioretticollege.nl

Meer berichten