POM plant voor ieder aangesloten bedrijf een boom | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

POM plant voor ieder aangesloten bedrijf een boom

  •   keer gelezen

VEGHEL | Platform Ondernemend Meierijstad (POM) plant voor ieder aangesloten bedrijf een boom. “Daarmee bouwen we samen aan nieuwe leembossen in het Groene Woud. In totaal planten we voor ondernemend Meierijstad 900 bomen aan. Zo dragen we samen bij aan biodiversiteit, duurzaamheid en CO2-reductie. Dus: een groenere omgeving”, laat Jos van Asten van het POM weten.

De 900 bomen zijn onderdeel van 23 hectare nieuw bos. De uitvoering en het beheer hiervan wordt de komende 50 jaar verzorgd door Trees for All in samenwerking met ARK-natuurontwikkeling. Van Asten legt uit waar het idee vandaan komt: “Het idee is ontstaan omdat we iets wilden doen voor ondernemers, iets duurzaams en iets dat aansluit bij onze (duurzaamheids)doelstellingen. Om de leegte van het ontbreken van de nieuwjaarsbijeenkomst enigszins te compenseren, hebben we nagedacht over een kleine attentie passend bij de speerpunten van POM. Dit keer geen brievenbuspakketje, maar een boom.”

Trees for All
Iedereen die een bijdrage wil leveren aan een groene aarde en een gezond klimaat kan het werk van Trees for All steunen. Van Asten: “Bijvoorbeeld als je de bedrijfsvoering van je bedrijf wil compenseren, bomen wil planten voor elk verkocht product of een bos wil doneren.”
Meer informatie is te vinden op: www.treesforall.nl

Meer berichten