Verhuizing Action maakt uitbreiding Lidl mogelijk: ‘Het is win-win’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>De Action verhuist naar het onderste gedeelte van dit pand aan het Bolkenplein.</p>

De Action verhuist naar het onderste gedeelte van dit pand aan het Bolkenplein.

(Foto: )

Verhuizing Action maakt uitbreiding Lidl mogelijk: ‘Het is win-win’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het centrummanagement en gemeente Meierijstad zijn al sinds 2018 in gesprek met de Action en de Lidl over uitbreiding, beide liggend aan De Kempen in Veghel. Daar heeft de Action nu het voortouw in genomen. Terwijl het magazijn op dezelfde locatie blijft, verhuist de winkel naar de andere kant, richting het Bolkenplein. Daardoor heeft ook Lidl nu de mogelijkheid om uit te breiden met het huidige Action pand. “Het bijkomende effect is dat hiermee de leegstand in dat blok wordt opgevuld. Het is dus win-win”, aldus centrummanager Dirk Lammers. 

De Action gaat naar Bolkenplein 14, het pand dat ondertussen alweer anderhalf jaar leegstaat. Voorheen was daar Miller & Monroe gevestigd. “Het betreft zo’n 700 à 800 vierkante meter ruimte. Dat zal dus een forse invulling zijn voor de Action.”

Action eruit, Lidl erin
De wens van de Action is om in week tien te openen op de nieuwe locatie. Lammers: “Het pand wordt nu winkelklaar gemaakt. Daarna zal de Action verhuizen en zal de oude Action dichtgaan. Deze opening wordt dan ook de start van de ombouw voor de Lidl.” Dit laatste is de verwachting. De aanvraag van Lidl ligt op het moment nog bij de gemeente Meierijstad.


De action gaat verhuizen.

Parkeergelegenheden
De huidige Action en Lidl moeten de parkeerplaatsen delen. Doordat Action naar de voorkant, naar het Bolkenplein gaat, hebben de twee winkels ieder eigen parkeergelegenheden. “Het is dus voor beide gunstig en ook voor ons is het een goede ontwikkeling”, vervolgt de centrummanager. “Er komen twee mooie grote winkels die hier voordeel van hebben wat betreft de indeling van de winkel en het parkeren.”

Lidl 3.0
De Lidl is bezig om het nieuwe supermarkconcept, de 3.0, bij al haar winkels toe te passen. Lidl Veghel is hier één van de laatste in. “Het was tijd hiervoor. En dankzij de extra ruimte, kan het nu ook.” Dat betekent dat de uitgebreide supermarkt onder andere een eigen bakkerij zal krijgen.

‘De leegstand in dat blok wordt opgevuld.’


De hele onderkant van het blok tussen De Kempen en het Bolkenplein wordt dus opgevuld met drie winkels: een vergrote Action en Lidl en het Turkse winkeltje Market Istanbul.

Meer berichten