Paaspop mogelijk verplaatst naar september | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Festivalgangers in betere tijden.</p>

Festivalgangers in betere tijden.

(Foto:)

Paaspop mogelijk verplaatst naar september

  •   keer gelezen

SCHIJNDEL | De aftrap van het festivalseizoen vindt dit jaar mogelijk later plaats dan normaal. De organisatie van Paaspop, dat traditiegetrouw in april wordt gehouden, overweegt de komende editie naar september te verschuiven. Dat vertelt festivaldirecteur Peter Sanders aan het ANP.

Door de ontwikkelingen rond het coronavirus lijkt het onhaalbaar dat het Schijndelse festival van 2 tot en met 4 april kan worden gehouden. “We beginnen normaal gesproken zo’n zes weken van tevoren met opbouwen. We hebben het natuurlijk niet over een verjaardag in de achtertuin, maar over het bouwen van een klein dorp”, zegt Sanders tegen het ANP.

Duidelijkheid
De organisatie wacht op duidelijkheid vanuit de overheid. “Het is een medisch verhaal, veel is onzeker en de situatie is erg veranderlijk. Het belangrijkste is de gezondheid en de veiligheid.” Als duidelijkheid uitblijft dan hakt de organisatie zelf de knoop door om te verplaatsen. “Zodra we weten dat we het niet meer gaan redden in april dan kunnen we dat zelf beslissen.”

Meer berichten