Mantelzorgers mogen tijdens deze avondklok over straat | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: Ties van Dooren

Mantelzorgers mogen tijdens deze avondklok over straat

  •   keer gelezen

REGIO | Tijdens de persconferentie van woensdagmiddag 20 januari is gesproken over een avondklok. Mantelzorgers mogen tijdens deze avondklok over straat om zorg te verlenen die niet kan wachten. Het is noodzakelijk dat zij een ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich hebben.

Het is hierbij belangrijk dat de zorg die wordt verleend tussen 21.00 en 4.30 uur niet te verschuiven is naar een moment vóór of na de avondklok.
Het gaat dus echt om noodzakelijke mantelzorg zoals het naar bed helpen van een ouder op leeftijd die nog op zichzelf woont en dat niet meer alleen kan. Of in het geval van calamiteiten.

Eigen verklaring avondklok
Download het formulier Eigen verklaring avondklok via rijksoverheid.nl of mantelzorg.nl. Op de verklaring vink je aan dat iemand anders dringend jouw hulp nodig heeft en bij de toelichting vermeld je dat het om noodzakelijke en niet uitstelbare mantelzorg gaat. Je mag het ingevulde formulier zowel geprint als digitaal bij je hebben als je op pad gaat.

Informatie
Verleen je mantelzorg en heb je behoefte aan hulp of een gesprek? Neem dan contact op met ONS Welzijn door te bellen naar 088-3742525 of te mailen naar mantelzorgveghel@ons-welzijn.nl. Dit is voor Veghel.

Voor Schijndel en Sint-Oedenrode bel of mail het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn De Meierij via het telefoonnummer: 073-5441400 of mailadres: mantelzorg@welzijndemeierij.nl.

Meer berichten