Een grote carnavalsshow, maar dan vanaf de bank: ‘We zijn een beetje geschrokken van de interesse’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Carnaval vier je dit jaar thuis op de bank.</p>

Carnaval vier je dit jaar thuis op de bank.

(Foto: )

Een grote carnavalsshow, maar dan vanaf de bank: ‘We zijn een beetje geschrokken van de interesse’

  •   keer gelezen

ERP | In verband met het coronavirus is het onmogelijk om elkaar in grote groepen te treffen. De Uitjesbazen hebben daar iets op gevonden. Op zondag 14 februari organiseren ze De Grote Carnavalsshow. Iedereen kan, vanaf de bank, meedoen aan dit spektakelstuk vol met entertainment. En dat is, zoals men gewend is van de Uitjesbazen, geen half werk. “We zijn een beetje geschrokken van de interesse in het event. Op Facebook hebben al 15.000 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn. We zien wel waar het schip strandt”, aldus de Erpse Uitjesbazen Dirk Delisse en Joris van den Bergh.

De Uitjesbazen zijn ontegenzeggelijk creatief en innovatief. Toch kwam het idee voor een grote carnavalsshow aanwaaien uit… Amsterdam. Een plek waar ze het vieren van carnaval nu niet bepaald hebben uitgevonden. Van den Bergh begint te lachen: “We hadden een online Crazy 88 activiteit in Amsterdam en na afloop kregen we een berichtje of we tijdens carnaval ook iets gingen doen.” In eerste instantie dachten ze er in Erp aan om zelf lekker carnaval te gaan vieren, uiteraard vanuit thuis. Ze gingen op zoek naar een leuk online carnavalsfeest. Die kregen ze echter niet gevonden en dus besloten de Uitjesbazen om zelf de handschoen op te pakken. “Onze medewerkers waren direct heel enthousiast, ondanks dat een online festival organiseren niet onze professie is. Maar als we het doen, dan doen we het goed. Een paar weken later kunnen we wel vaststellen dat het behoorlijk uit de hand is gelopen”, vertelt Delisse.

Tv-studio
Het idee is simpel, maar organisatorisch een enorme klus. Van den Bergh: “Er werken zo’n honderd mensen aan dit project. Heb je het afgelopen jaar de TOP2000 gevolgd? Dat interactieve gedeelde waarbij mensen thuis meegenoten van de muziek. Dat gaan wij ook doen. Alle festivalgangers worden uitgenodigd voor een grote Zoom-meeting, zodat we kunnen schakelen naar de mensen thuis. Zo brengen wij, vanuit een moderne tv-studio op de Noordkade, de mensen samen.” De carnavalsshow begint zondag 14 februari om 11.11 uur en duurt tot het avondeten. Van den Bergh somt op wat er allemaal gaat gebeuren tijdens de carnavalsshow en dat is niet mis: “Wij zorgen ervoor dat de beste carnavalsartiesten live vanuit onze studio bij jou thuis op het scherm komen. Denk aan Lamme Frans, FeestDjRuud en Partyfriex. De presentatie is in handen van de Bucket Boys.” Tussendoor is er ruimte voor vertier en er worden prijzen weggegeven.

Ik Hou van Brabant
Zo maakt iedereen in Brabant kans op de straatprijs die door een eigen Gaston lookalike wordt uitgereikt. Er is een Ik Hou van Brabant quiz met teamcaptains Andy Marcelissen en Berry Knapen, twee van Brabants bekendste tonproaters. Van den Bergh vult aan: “In iedere Brabantse stad hebben we een live reporter rondlopen. De show zit vol interactie. Zo bepalen tien bejaarden uit Simeonshof in Erp wie er het best verkleed is en gratis 1000 liter bier wint. Er is een spectaculaire bingo, een Tindershow en nog veel meer klets.” 


De Uitjesbazen hebben een uitgebreid programma samengesteld met onder andere een Ik Hou van Brabant quiz.

Elk blok duurt ongeveer 30 minuten en het allerbelangrijkste is dat men zich niet mag vervelen. Alles wordt aangestuurd vanuit een tv-studio op de Noordkade. Dat wordt digitaal een uitdaging van jewelste weet ook Delisse. “Voor ons is dit ook nieuw, maar het komt goed. Op de Noordkade zijn ze bezig met een nieuwe tv-studio. Het programma wordt nog verder aangevuld. Wij regelen een gigantische dikke show”, verzekert hij.

Carnavalsverenigingen
De Uitjesbazen zoeken de samenwerking met zorginstanties, horecagelegenheden en carnavalsverenigingen. Voor die laatste groep maken ze in Erp zelfs een gepersonaliseerd programma. “Als een carnavalsvereniging zich bij ons aansluit dan zorgen wij voor een quiz die bij de desbetreffende vereniging en het bijbehorende dorp past. Dus stel je voor De Kuussegatters sluiten zich aan bij ons initiatief dan zorgen wij via een app voor een omgeving waar alle Veghelse carnavalsvierders samen kunnen zijn. De quiz is dan Veghel- en Kuussegat-georiënteerd.”

Opbrengt naar de zorg
De horeca kan zich melden om borrelboxen aan te bieden, zodat de carnavalsvierders bij hun favoriete café of restaurant versnaperingen kunnen aanschaffen. En de opbrengt van de carnavalsshow? Die willen Delisse en Van den Bergh graag gebruiken om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. “De opbrengt gaat naar de zorg. Naar zij die het zo hard verdienen om straks, als we uit deze ellende zijn gekrabbeld, een leuk uitje te hebben.”


Op Facebook zijn er al meer dan 15.000 mensen geïnteresseerd in De Grote Carnavalsshow van Uitjesbazen. Delisse vertelt dat ze een stream hebben voor 10.000 mensen. “Misschien is dat toch te weinig geweest. We zijn bang dat we snel uitverkocht zijn. Mocht dit het geval zijn, gaan we met alle partijen in overleg of we kunnen uitbreiden. Het moet wel leuk en haalbaar blijven.”

Kratten pils
Dus wil je carnaval toch nog in stijl vieren dan is dit misschien wel de uitgelezen kans. “Het wordt in ieder geval verrekte skon en dat minimaal zes uur lang. Neem plaats op je bank, koop wat kratten pils, nodig een beperkt aantal carnavalsfreaks (rekening houdend met de RIVM-regels) uit en gaan met die banaan. Je hoeft niks te doen, behalve wat te drinken natuurlijk en je pekske aan te trekken”, besluit Van den Bergh. Kruipend naar huis toe was nog nooit zo makkelijk.

Tickets en meer info zijn te vinden op: www.degrotecarnavalsshow.nl

Meer berichten