[LIVEBLOG] ME gearriveerd in Veghel, Noordkade dicht uit voorzorg | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
LIVEBLOG

ME gearriveerd in Veghel, Noordkade dicht uit voorzorg

  •   keer gelezen

VEGHEL | Volg hier de laatste ontwikkelingen omtrent de onrust in Veghel. De situatie is gespannen, maar tot op heden is het naar omstandigheden rustig.

Liveblog gesloten.

22.01 uur:
Terwijl de politie nog altijd surveilleert, zijn de avondklokrellen in Veghel uitgebleven. 


21.32 uur:
"Vanavond rond 20.10 uur werd een brandbom gegooid tegen de zijingang van HEMA in Schijndel. Dader(s) ren(den) weg richting Lochtenburg. Kort tevoren had iemand nog contact met hen. Getuigen graag melden via 0900-8844", aldus de politie.


undefined

21.00 uur:
De avondklok is ingegaan. Tot 21.00 uur was het nog vrij druk op straat, maar nu lijkt het rustig.

20.40 uur:
In Schijndel wordt de sfeer grimmiger. Daar is een brandbom bij de Hema naar binnen gegooid. De politie was snel ter plaatse om de brand te blussen.


20.05 uur:
Veel relschoppers die de afgelopen avonden zijn opgepakt, zijn tieners en wonen nog thuis. Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie roepen ouders op om in contact te blijven met hun kinderen en hun kinderen thuis te houden. De avondklok is er niet voor niets. Intussen wordt gekeken of en hoe de schade kan worden verhaald op de relschoppers. De schade aan winkels, auto’s, en publiek bezit is in sommige plaatsen enorm: "Laat het een waarschuwing zijn voor iedereen met plannen", aldus de politie.

19.50 uur:
Er gingen wat geruchten dat de ME op de parkeerplaats van het Veghelse sportpark zou zijn. Dat is niet waar. Ze zijn vermoedelijk naar Schijndel vertrokken.

19.40 uur:
Ook bij Bakkerij Verhoeven nemen ze geen risico.


19.30 uur:
"Meierijstad is vandaag geconfronteerd met berichten op sociale media over rellen. Die berichten veroorzaken onrust bij onze inwoners. Dat raakt mij als burgemeester en ik betreur het. Het dagelijks leven in Meierijstad moet zo goed mogelijk door kunnen gaan. Daar richt ik mij op", aldus burgemeester Van Rooij.

19.15. uur:
In Schijndel treft de bevolking maatregelen.

19.00 uur:
De Noordkade is dicht uit voorzorg. Het is verder niet druk op straat. Alleen op de Markt zijn wat horeca-ondernemers bezig om de terrassen binnen te zetten.


18.45 uur:
De ME is gearriveerd in Veghel.

18.30 uur:
Leo Rijkers heeft zijn etalage uit voorzorg leeggehaald. Bij een paar woningen zijn luiken dicht.


18.15 uur:
Bij zowel Blauw Geel als Geel-Zwart is het rustig. De sportverenigingen hebben alle trainingen eruit gegooid. Eventuele relschoppers zijn er niet te zien. Ook het Geerbos is donker en stil.

Sanquin ruimt de mobiele vrachtwagen op.


18.00 uur:
Ondernemers in het centrum nemen het zekere voor het onzekere. Zo zijn bij Jes Lingerie de ramen dichtgetimmerd. "‘Je weet nooit wat er kan gebeuren. Laten we hopen dat het rustig blijft", aldus de eigenaresse.


Op de Markt zetten ze tafels en stoelen uit voorzorg binnen en de Noordkade is aan de kant van de haven afgesloten.

De gemeente is op de hoogte van de berichten die dinsdag op social media zijn verschenen over mogelijke rellen in Meierijstad. “Gevoelens van onveiligheid bij inwoners en ondernemers begrijpen wij heel goed. En ook als zij vanuit dit gevoel van onveiligheid de behoefte hebben hun eigendom te willen beschermen”, aldus de gemeente.

Meer berichten