Het nieuwe pand op het Foodpark.
Het nieuwe pand op het Foodpark.
VIDEO

XXL-distributiecentrum van ongeveer 26 voetbalvelden groot op Foodpark

Zakelijk 4.027 keer gelezen

VEGHEL | Alliance Healthcare uit Den Bosch ontwikkelt samen met Alloga uit Veghel een nieuw duurzaam en innovatief hoofdkantoor, gecombineerd met hypermodern distributiecentrum voor Alloga, in Veghel. De bouw van het distributiecentrum van de medische groothandel op het Foodpark in Veghel moet 65 miljoen kosten. “We vieren dit jaar onze 125ste verjaardag en we groeien gestaag door. Hiermee zijn we weer klaar voor de toekomst”, aldus Kalman Petro, Managing Director Alliance Healthcare Nederland.

Het gebouw is meer dan 26 voetbalvelden groot (circa 71.000m2 oppervlakte) en heeft ruimte voor 72.000 palletplaatsen. Alloga is marktleider in Europa op het gebied van specialistische dienstverlening in supply chain-oplossingen voor de gezondheidszorg. Het ultramoderne magazijn voldoet aan alle GDP-eisen en maakt beveiligde opslag mogelijk van farmaceutische producten met gecontroleerde kamertemperatuur (15-25°C), gekoeld (2-8°C) en ingevroren (-20°C). Thomas Morshuis, Managing Director Alloga: “Ons nieuwe distributiecentrum stelt ons in staat de snelle groei van Alloga verder gestalte te geven en logistieke dienstverlening voor onze farmaceutische partners op topniveau te leveren.”
Alliance Healthcare neemt deel aan de Greendeal en wil op duurzame wijze de snelle groei van het bedrijf versterken. De nieuwe locatie heeft zonnepanelen, daglicht- en beweging gestuurde LED verlichting, laadpunten voor elektrische fietsen en elektrische (vracht)auto’s.

Logistiek vastgoed ontwikkelaar WDP ontwikkelt het distributiecentrum. Dat kondigde ze afgelopen vrijdag aan tijdens de presentatie van jaarcijfers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant