305 bestaat uit: Martijn, Tim, Geert, Hanneke en Paul.
305 bestaat uit: Martijn, Tim, Geert, Hanneke en Paul. Foto:
+VIDEO

Veghelse band presenteert nieuw nummer: ‘We zijn één voor één de studio ingedoken’

Algemeen 2.490 keer gelezen

VEGHEL | De Veghelse band 305 heeft vorige week een nieuw nummer plus videoclip gelanceerd. “Het liedje Step Into My Office is een liefdesliedje, of ja een soort van…”, aldus leadzangeres Hanneke van Goch-Van Spréw.

Het nummer inclusief clip werd op maandag 1 februari uitgebracht. “Onze Geert van de Vorstenbosch is op 25 januari jarig. Hij is 61 jaar geworden. Vorig jaar speelden wij op zijn verjaardag dit nummer voor het eerst in De Schets tijdens De Nacht van de Noordkade. Hoe nieuw het nummer ook was, het publiek zong mee. Erg gaaf.” De band besloot het nummer uit te brengen. Exact een jaar later meldde de editor van de clip dat de video klaar was. “We besloten de clip, die opgenomen is in De Space op de Noordkade, online te knallen tijdens het afgaan van het luchtalarm op maandag 1 februari”, legt Van Goch-Van Spréw uit.

Onvoorwaardelijke liefde
Het liedje gaat over liefde, maar is geen doorsnee liefdesliedje. Van Goch-Van Spréw: “Compleet platgeslagen gaat het lied over verliefdheid, over de wens om bij iemand te zijn. Maar ook over dat het eigenlijk niet kan, omdat anderen er iets van vinden, het afkeuren of gewoonweg gek vinden. In Step Into My Office, met zijn jaren 80 vibe, heten we je welkom in onze wereld. De wereld waarin alles kan en mag, zolang het maar met onvoorwaardelijke liefde is. Je hoeft alleen maar aan te sluiten, wen er maar aan dat mensen een mening over je hebben, dat hebben ze toch wel.” Volgens Van Goch-Van Spréw hoeft dat niet belemmerend te werken in wie je bent of wil zijn. “Als het liedje eenmaal in je hoofd zit, vooral het padadadadam-gedeelte, krijg je het er niet meer uit. Een beetje net als die verliefdheid hè”, vervolgt ze.

How do you think it feels when everyone around me has something to say. When will you know it seems that all I’ll ever give you is everything.

Gevangen
In de clip heeft de vrouw de touwtjes in handen. Ze heeft de mannen onder controle, althans dat lijkt zo. “Dat de mannen zijn opgesloten, haar marionetten zijn, weet alleen zij. De vrouw is in charge, denkt ze. De mannen – stuk voor stuk doorgedraaid – doen wat er van ze gevraagd wordt, zelfs tot en met de opsluiting. Totdat de mannen het beeld uit lopen, zelf kiezen om zich uit haar greep los te maken. Zij stappen in de raket en sluiten de deur voor haar. Daag marionetten, er is niemand zoals ik, zonder mij kun je niet verder. Alleen wie zit er nu gevangen en wie bestuurt wie. Is het toch de vrouw die het meest doorgedraaid is”, zegt Hanneke mysterieus.

Heimwee 
305 is formeel opgericht in januari 2016. Daarvoor maakten de Veghelse muzikanten in verschillende bezettingen muziek. “We kwamen eigenlijk samen tot de conclusie ‘hee…wij zijn een prima band zo samen. Gas erop’. En dus besloten we samen verder te gaan”, vertelt Van Goch-Van Spréw. In 2018 kwam het eerste album uit Any Sidewalk Is My Stage en speelden ze liveshows en festivals van Amsterdam tot Maastricht. Hanneke vervolgt: “2020 zou de eerste over-de-grens show gaan worden met twee optredens in Frankrijk, maar toen kwam corona. Dit gekke jaar hebben we echter niet stil gezeten, maar gebruikt om onze nieuwe nummers op te gaan nemen.” Daarbij stuitte de band op een ander probleem. Ze konden niet met z’n allen in de opnameruimte terecht. “De band ging in estafette de studio in, één voor één, spoor voor spoor, dagen, avonden en nachten om alles één voor één te kunnen opnemen. Het maakte de heimwee naar elkaar soms groter. In de wetenschap dat iedereen diezelfde heimwee voelt, maakt het luisteren naar wat we samen hebben gemaakt ons dankbaar.”


In de afgelopen periode zijn er twee nieuwe nummers uitgebracht. Spiral Down in een stille release en Step Into My Office, met een hoop coronaproof hysterie, een gave samenwerking met Noordkade Uitjes en natuurlijk het luchtalarm. “Zodra het weer kan en mag, knallen we de clip gewoon opnieuw de lucht in met een liveshow natuurlijk”, besluit Hanneke.

305 is te volgen via: www.305band.nl, Instagram (@__305__nl), Facebook (305_band) en het eigen YouTube-kanaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant