Maandag geen afvalinzameling in Meierijstad.
Maandag geen afvalinzameling in Meierijstad. Foto:
UPDATE

Geen inzameling afval en papier, milieustraten gaan dicht

Algemeen 1.848 keer gelezen

“Vanwege de slechte weersomstandigheden wordt vandaag (9 februari) geen restafval ingezameld. De inhaaldag (ook van gisteren) is zaterdag 13 februari. Ook de inzameling van plastic afval vervalt vandaag. De inhaaldagen voor plastic afval zijn maandag 15 en dinsdag 16 februari. Daarnaast wordt ook het GFT-afval vandaag niet ingezameld. Hiervoor wordt geen inhaaldag gepland. Van Munster heeft aangegeven dat tot en met woensdag 10 februari geen oud papier wordt opgehaald”, meldt de gemeente Meierijstad. 


VEGHEL | De gemeente Meierijstad laat weten dat er maandag geen afval of papier wordt ingezameld. Dit alles heeft natuurlijk te maken met de weersomstandigheden. “Tot dusver betreft het alleen maandag geen inzameling en niet tot en met woensdag zoals in de Afvalwijzer staat. We zijn bezig om ervoor te zorgen dat dit zo snel mogelijk juist in de Afvalwijzer komt te staan”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Vandaag (maandag) wordt er dus geen GFT, plastic (Pmd), restafval of papier opgehaald. Wanneer de kliko’s alsnog worden geleegd is nog niet duidelijk. De gemeente komt daar later op terug. “Vanwege het extreme winterweer met veel sneeuw en ijzel is Van Kaathoven genoodzaakt om de huis aan huis inzameling van restafval, plastic afval en GFT afval niet door te laten gaan. Er wordt op dit moment overleg gevoerd over de inhaaldag”, laat de gemeente weten. 

Van Munster heeft aangegeven dat het oud papier tot en met woensdag 10 februari niet wordt opgehaald.

Ook zijn de milieustraten vanwege de slechte weersomstandigheden vanaf 12.30 uur tot nader bericht gesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant