Kunnen we dit jaar op vakantie? ‘We zijn bezig met een exit strategie’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Het was de bedoeling dat 2020 een feestelijk jaar zou worden voor The Travel Club Aukje van Esch...
Het was de bedoeling dat 2020 een feestelijk jaar zou worden voor The Travel Club Aukje van Esch... (Foto: )

Kunnen we dit jaar op vakantie? ‘We zijn bezig met een exit strategie’

  •   keer gelezen

SCHIJNDEL | Aukje van Esch van The Travel Club heeft een raar jaar achter de rug. De reisadviseur uit Schijndel helpt en adviseert mensen het liefst bij het boeken van een zomervakantie, wintersport, stedentrip, luxevakantie, weekendje weg, avontuurlijk de wereld rond of een romantische huwelijksreis. “De start van het jaar was goed, maar al snel lag de hele reiswereld plat door het coronavirus”, aldus Aukje.

Het was de bedoeling dat 2020 een feestelijk jaar zou worden voor The Travel Club Aukje van Esch. “Het was mijn jubileumjaar. Vijf jaar geleden trok ik de stoute schoenen aan en ben ik voor mezelf begonnen. Dat gaat kei goed, alleen de afgelopen tijd is wel vervelend geweest.” De Schijndelse zag 80 procent van haar omzet verdampen als sneeuw voor de zon. Ze vervolgt: “De hele wereld heeft een tijd lang platgelegen. Alleen in de zomer hebben we nog een aantal reizen kunnen boeken, maar dat was het. De impact van de coronacrisis is echt ongelofelijk groot.” Toch had Aukje het misschien wel drukker dan voorheen. Al waren dat niet de werkzaamheden waar ze op had gehoopt. “Het is een hele onzekere tijd geweest en eigenlijk nog steeds. Ik ben vooral druk geweest met het omboeken en annuleren van reizen, het regelen van vouchers en het terugkrijgen van geld. Je wil de mensen toch ontzorgen. Dat heeft me overigens ook nieuwe klanten opgeleverd die rechtstreeks hadden geboekt. Sommigen kwamen er niet uit en hebben vervolgens mij ingeschakeld om te helpen. Ik heb mijn meerwaarde kunnen laten zien”, legt Aukje uit.

Canarische Eilanden
Wanneer we weer op vakantie kunnen, is koffiedik kijken. Aukje denkt dat het voorjaar nog te vroeg komt. Ze heeft wel goede hoop voor de zomer. “Ik vermoed dat de verre bestemmingen nog dicht blijven, maar het gebied rond de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden lijkt me haalbaar. Misschien de Dominicaanse Republiek en de Nederlandse Antillen, maar dat is even afwachten.” De reisbranche is achter de schermen bezig met een plan. Aukje: “We zijn bezig met een exit strategie. De eerste gedachten was vanuit diverse landen dat men een vaccinatie zou moeten hebben, maar dat is niet haalbaar. Niet iedereen is komende zomer gevaccineerd. Er wordt nu onderzoek gedaan naar andere mogelijkheden.”

Geldteruggarantie
De reisadviseur merkt dat mensen weer op vakantie willen en zich alvast aan het inlezen zijn. “Het aantal clicks en views op mijn site vliegt omhoog. Ik denk dat wanneer we weer op vakantie kunnen, het erg druk gaat worden. De vraag is deze zomer waarschijnlijk groter dan het aanbod. Je moet dus niet te lang wachten met boeken.” Mocht corona alsnog roet in het eten gooien, is er wel een groot verschil met 2020. “Er is een geldteruggarantie. De voorwaarden zijn flexibel. Dat is heel belangrijk voor de klant.” Aukje hoopt mensen snel weer een mooie vakantie te kunnen aanbieden. “Reizen is mijn passie en daar heb ik uiteindelijk mijn werk van gemaakt”. We moeten nog even geduld hebben. Heb je vragen over geboekte reizen of wil je je toch alvast oriënteren op een zorgeloze vakantie verderop in het jaar, neem dan nu alvast contact op met mij”, besluit Aukje.

Drie tips van Aukje:
1. Zuid-Afrika. Wat een mooie bestemming is dat. Cultuur en de overweldigende natuur komen daar samen. Toen ik er was ben ik in de krottenwijken en townships geweest. Dat is een bijzondere ervaring. Je kan er ook genieten van luxe.

2. Dubai/Malediven. Deze twee kun je goed met elkaar combineren. Eerst de stad en daarna een geweldig vakantieoord. Je hebt dan van beide werelden iets. Aan de ene kant de drukte van de stad en aan de andere kant de rust van een tropisch eiland.

3. Zakynthos, Griekenland. Een idyllisch eiland waar je heerlijk kan eten en tot rust kan komen. Wandelen is er ook een genot. Sommige accommodaties zijn intiem en persoonlijk.

Meer berichten