Via de livestream zijn er lessen te volgen.
Via de livestream zijn er lessen te volgen. Foto:

‘Ook slechte tijden zoals de coronacrisis bieden kansen’

Sport 934 keer gelezen

VEGHEL | NL Actief, de branchevereniging van sport- en beweegbedrijven, trok vorige week aan de bel. Ze zeggen dat momenteel een derde van de abonnementhouders het lidmaatschap opzegt. Volgens NL Actief is de situatie zeer nijpend en ze voorzien dat een op de zeven clubs het dit jaar niet redt als er geen aanvullend steunpakket komt. Bij Fitdans Bewegingsstudio in Veghel is het overgrote deel van de abonnementen geëindigd, maar toch blijven ze positief. “Ook slechte tijden zoals de coronacrisis bieden kansen”, aldus Sandy van Rooijen van Fitdans.


Via de livestream zijn er lessen te volgen.

Voor sportscholen is het een vervelende tijd. Welke alternatieven hebben jullie de leden geboden?
Sandy van Rooijen: Door een totaal nieuw aanbod digitaal te creëren. Wij hebben een eigen platform laten bouwen met veel digitale content. De animo hiervoor is niet zo groot als sporten in een sportschool, maar voldoende om daar serieus werk van te maken. Ook slechte tijden als de coronacrisis bieden kansen! Wij focussen ons daarom vooral op wat er wel kan...

Sportschoolhouders maken zich zorgen over de terugloop van het aantal leden. Volgens NL Actief, de grootste fitnessbond van Nederland, heeft ongeveer 30 procent van de leden inmiddels zijn sportschoolabonnement opgezegd. Daarnaast is de aanmelding van nieuwe abonnees gestopt. Hoeveel procent (ongeveer) van de leden heeft bij jullie het abonnement opgezegd
Onze leden zijn erg trouw en zijn op een andere manier verbonden gebleven aan ons. Omdat wij vele verschillende abonnementsduren hebben, zijn veel abonnementen niet vernieuwd. En dus is het overgrote deel van onze abonnementen geëindigd. Ook omdat wij geen gebruik maken van stilzwijgende verlengingen.

Gaan jullie het wel overleven? Of moeten er nieuwe steunmaatregelen komen?
Linksom of rechtsom gaan wij dit overleven! Uiteraard zijn steunmaatregelen zeer welkom, maar wij zijn een gezond bedrijf die na de corona nog nadrukkelijker aanwezig zal zijn.

Wat zouden jullie tegen de leden willen zeggen die jullie blijven steunen?
Zonder jullie was het nooit gelukt, dank jullie wel! Zodra wij weer kunnen zullen wij het vertrouwen dubbel en dwars terugbetalen.

Wij deden een rondje langs een aantal sportscholen om te kijken hoe de vlag erbij hangt. Lees meer over de Veghelse sportscholen in de Stadskrant Veghel van woensdag 17 februari. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant